Εκλογές καραγκιοζ μπερντέ στην Περιφέρεια Αττικής

Πράγματα και θαύματα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής για τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία που έστησε η διοίκηση Πατούλη για τα την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών με φυσική παρουσία, με διαμοιρασμό των εργαζομένων σε διάφορα εκλογικά κέντρα, ώστε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα με τα πρωτόκολλα προστασίας από τον covid.

Ωστόσο η διοίκηση Πατούλη επέλεξε την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία επί της ουσίας δεν έχει καμία προστασία σχετικά με το αδιάβλητο και το μυστικό της ψήφους, επικαλούμενη το σαθρό επιχείρημα του αριθμού των εργαζομένων, λες και την υποχρέωνε κανείς να τους βάλει να ψηφίσουν όλοι μαζί σε καμία… γκαρσιονιέρα.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στον εξευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνούμενη(!) να παραστεί σε συνεδρίαση του.

Ηλεκτρονικό βραχυκύκλωμα

Καταρχάς από τις εκλογές – παρωδία, απείχε τελικά το 70% των εργαζόμενων, παρά τις πιέσεις που δεχόντουσαν όλο αυτό το διάστημα.

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι “τους Διευθυντές των υπηρεσιών βάζουν μπροστά για να πιέσουν τους υπαλλήλους και να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία… Αντιπεριφερειάρχες κ.α., καλούν τους «πρόθυμους» Διευθυντές και προϊσταμένους και τους μεταφέρουν την «επιθυμία» του Περιφερειάρχη να είναι μεγάλη η συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου βέβαια να εκφραστεί η στήριξη στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ και των γνωστών χαμαιλεόντων…”

Μάλιστα κάποια πράγματα θύμισαν και… βουλευτικές εκλογές! Όπως είπαν “Ισχύει ότι προθυμοποιήθηκε η Διοίκηση να στείλει άνθρωπο να βοηθήσει τους εργατοτεχνίτες να ψηφίσουν; Μέχρι που θα φτάσει πια αυτή η μυστικότητα τις ψήφου;”.

Και αυτή καθ’ αυτή η ψηφοφορία όμως, αποδείχτηκε πως ήταν ένας διάτρητος τραγέλαφος.

Όπως σημείωνε χθες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής “«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοί στους οποίους το Σύστημα ΖΕΥΣ δεν έστειλε ένα, αλλά περισσότερα μηνύματα για να ψηφίσουν, με διαφορετικά όμως στοιχεία σε κάθε μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, δεν έλαβαν μόνο έναν «αριθμό καταχώρισης», που θεωρητικά αποτελεί τον «μοναδικό κωδικό εκλογέα» και προσδιορίζει κάθε υπάλληλο, αλλά περισσότερους! Και έτσι, ενώ σε κάθε υπάλληλο αποστέλλεται ένας μόνο σύνδεσμος για να συμμετέχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι συνάδελφοί αυτοί έλαβαν περισσότερους συνδέσμους και κατά τον τρόπο αυτό μπορούν να ψηφίσουν στην ηλεκτρονική κάλπη περισσότερες από μία φορές, για περισσότερους από έναν συναδέλφους!

Ήδη έχουμε αρκετές τέτοιες καταγεγραμμένες περιπτώσεις που όπως μας καταγγέλθηκε… τους έχει αποσταλεί διπλός «κωδικός εκλογέα» και διπλός σύνδεσμος, που μπορούν δηλαδή να ψηφίσουν σαν δύο διαφορετικά πρόσωπα!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον ίδιο εργαζόμενο πήγαν μηνύματα που αφορούν τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρησης 401 και 190, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρησης 448 και 456, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρησης 440 και 1573, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρησης 1423 και 259, σε άλλον τους υπαλλήλους με αριθμό καταχώρησης 251 και 682 κλπ.

Σε πόσους συναδέλφους άραγε έγινε το ίδιο; Πόσοι μπορούν να ψηφίσουν και για άλλον συνάδελφο;

Αυτό είναι το αδιάβλητο σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας; Η Περιφερειακή Αρχή, η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού και η Εφορευτική Επιτροπή οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Σε πόσους συναδέλφους δεν έστειλαν σύνδεσμο;

«Σπάει ο διάβολος το ποδάρι του…» και συμβαίνει κι αυτό… και ο αδιάβλητος ΖΕΥΣ δεν στέλνει το προβλεπόμενο «εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο περιλαμβάνει την ακριβή διαδικτυακή διεύθυνση (URL), μέσω της οποίας ο εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε όλα τα mails και μάλιστα στην Πρόεδρο του Συλλόγου, κλπ!

Σκοπιμότητα, παράλειψη ή λάθος; Το σίγουρο είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα «μπάζει» και η Περιφερειακή Αρχή, η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού και η Εφορευτική Επιτροπή οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Πόσοι συνάδελφοι δεν είναι εξοικειωμένοι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές;

Πολλοί… Πολλοί γιατί δεν έχουν καμία σχέση με σχετικές εργασίες, γιατί δεν έχουν θέση εργασίας με ηλεκτρονικό υπολογιστή, γιατί εργάζονται έξω, στη συντήρηση των δρόμων κλπ., γιατί είναι εργατοτεχνίτες, οδηγοί, καθαριστές κλπ, γιατί κανείς δεν μπορεί να απαιτεί να έχεις ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι σου, ή να έχεις σύνδεση με το internet…

Για ποια καθολικότητα μιλάνε οι «αυλικοί» του Πατούλη;

Εσύ πόσες φορές νομίζεις ότι μπορείς να ψηφίσεις;

Σε όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πόσο διαβλητό είναι το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, πόσους εκβιασμούς και παρεμβάσεις χωράει, τους θυμίζουμε και το απόσπασμα από την σχετική ΚΥΑ, που λέει ότι «Σε περίπτωση που ο/η ψηφοφόρος καταχωρίσει την ψήφο του περισσότερες από μία φορές, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία του ψήφος»”.

 

Δούρου

Όπως σημείωσε και σε δήλωση της η «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου “Στα παλαιότερα των υποδημάτων της γράφει, για πολλοστή φορά, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα: Ενώ είναι νωπή ακόμη η μελάνη του ΦΕΚ Α΄ 96/11.06.2021 στο οποίο δημοσιεύτηκε ο Ν.4807/2021 “Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις”, στο άρθρο 29 του οποίου ορίζεται ότι η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων παρατείνεται εκ νέου έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Ενώ η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται ότι προσπαθούν να αποφύγουν ένα ακόμη φιάσκο τύπου Κεραμέως, με την ηχηρή (95%) αποχή των εκπαιδευτικών, για να διεξαχθούν οι εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με δια ζώσης παρουσία, όπως αναφέρει και το ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την προκήρυξη εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Περιφέρεια Αττικής.

Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει. Η Διοίκηση της Περιφέρειας είτε δεν καταλαβαίνει τι κάνει, είτε καταλαβαίνει πολύ καλά και επιχειρεί να “ελέγξει” τη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για “δεσμεύσεις” του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών για άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Πρακτικά και λογικά δεν έχει νόημα δηλαδή να γίνουν τώρα εκλογές, αφού με νόμο η θητεία των αιρετών έχει παραταθεί για το τέλος του Οκτώβρη, αλλά η λογική έχει πάει εδώ και καιρό περίπατο στην Περιφέρεια Αττικής.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 3 ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Υπηρεσιακού συμβουλίου στην Περιφέρεια Αττικής τα δύο έχουν αποσυρθεί (έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους οι συμμετέχοντες σε αυτά) και έχει απομείνει μόνο αυτό, που είναι πολιτικά προσκείμενο στην Διοίκηση Πατούλη, σύμφωνα με τις από 14 και 15.06.2021 καταγγελτικές ανακοινώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (Σ.Υ.Π.Α.).

Μάλιστα στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Σ.Υ.Π.Α., θέτει σοβαρά ζητήματα ακόμη για την διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί αφού καταγγέλλεται ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εκλογέων, που τους έχουν σταλεί διπλοί κωδικοί και διπλοί σύνδεσμοι να ψηφίσουν! Όταν η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής “πρωτοτυπεί” σε βάρος των εργαζομένων…

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αυθαιρετεί σε αντίθεση με την κοινή λογική, με την πρακτική όλων των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας και τις πρόσφατες νομοθετικές προβλέψεις και επιδιώκει με την μοναδική ευκαιρία που έχει, να “ελέγξει” το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής (για τους υπαλλήλους με όλες τις σχέσεις εργασίας), αδιαφορώντας για την ανόθευτη έκφραση των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, αδιαφορώντας για την κυβερνητική γραμμή που παρατείνει την θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Η δε Περιφέρεια Αττικής είναι η μοναδική Περιφέρεια που προχωρά σε αυτήν την διαδικασία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων οι 12 Περιφερειάρχες είναι πολιτικά ομογάλακτοι του Περιφερειάρχη Αττικής!

Μετά από αίτημα 46 Περιφερειακών Συμβούλων, που υποβλήθηκε την Τετάρτη 9/6/2021 για το συγκεκριμένο θέμα και επέβαλε στην Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ενταχθεί το ζήτημα σε Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί, η Διοίκηση της Περιφέρειας ενώ θα μπορούσε να ορίσει συνεδρίαση την Δευτέρα 14.06.21, πριν δηλαδή την ψηφοφορία, δεν το έκανε. Έβαλε την  Συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης 15.06.21 την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Φαίνεται πως η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βιάζεται να δείξει αφοσίωση στη γραμμή χτυπήματος του συνδικαλιστικού κινήματος και των δημοκρατικών διαδικασιών. Ρωτάμε την πολιτικά ομογάλακτη της Διοίκησης της Περιφέρειας Κυβέρνηση, που θυμόμαστε πως τον είχε επιλέξει και στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, συμφωνεί με τις ενέργειες του δήθεν “ανεξάρτητου”, του δήθεν μη “κομματικού” Περιφερειάρχη;

Όπως και να έχει και οι μεν και οι δε  εκτίθενται, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους εκπροσωπήσεις, την περιφρόνησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, εντέλει, την δυσανεξία τους απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη Δημοκρατία.

Για πρώτη φορά από τη σύσταση των Περιφερειών δεν συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από πρόσκληση για συνεδρίαση εξαιτίας της αποχής της διοικούσας Παράταξης. Ιστορική λοιπόν η σημερινή αποχή της διοικούσας Παράταξης, των φασιστών – μελών της Χρυσής Αυγής και των πρόθυμων υποστηρικτών της Διοίκησης.

Δεν είχε την απαιτούμενη συμμετοχή των 51 Περιφερειακών Συμβούλων το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού λόγω της αποχής των ανωτέρω συμμετείχαν οι υπόλοιπες παρατάξεις με 46 Περιφερειακούς Συμβούλους.

Την έλλειψη απαρτίας διαπίστωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με συνοπτικές διαδικασίες αφού διέκοψε την Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής που ενημέρωνε για την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών.

Πλήρης απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και απόδραση από τη συζήτηση για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο πολιτικό τους πάθος, να ελέγξουν τα πάντα και με όποιον τρόπο.

Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι έχουν όμως και μνήμη και κρίση”.

 

Σγουρός

Για μία “μια μαύρη μέρα για την Περιφέρεια Αττικής” έκανε λόγο ο Γιάννης Σγουρός. Όπως τόνισε “Ο κ. Πατούλης επέλεξε να μην παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου –όπως και τα «συμπληρώματά του»- που ζήτησε η Παράταξή μας και άλλες έξι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης ώστε να ακυρωθεί η αντιδημοκρατική απόφασή του να γίνουν ηλεκτρονικά οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Και μάλιστα την ίδια μέρα διενέργειας των εκλογών!

Αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο… ετράπη σε άτακτη φυγή, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τον διάλογο, τον οποίο όπως απεδείχθη περίτρανα, αποφεύγει… «όπως ο διάολος το λιβάνι».

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, βρήκε το χρόνο να υποδεχθεί… «δημοκρατικά» -στο πλαίσιο των αγαπημένων του δημοσίων σχέσεων- την κυρία Φώφη Γεννηματά- στο έργο του Παραλιακού Μετώπου, το οποίο επί θητείας του έγινε «γιοφύρι της Άρτας», με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών!

Καταγγέλλουμε τον κ. Πατούλη για αντιδημοκρατική εκτροπή, περιφρόνηση των θεσμών και καταπάτηση κάθε κανόνα λειτουργίας του μεγαλύτερου Περιφερειακού Συμβουλίου της χώρας.

Παραδίδουμε τον κ. Πατούλη στην κρίση των ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών που θέλουν μια σύγχρονη Αττική ανάπτυξης, δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού και τώρα «γεύονται» το ακραίο πρόσωπο της οπισθοδρόμησης, της λεζάντας και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος”.

Νωρίτερα ο Γιάννης Σγουρός έκανε λόγο για “διπλή εκτροπή στην Περιφέρεια Αττικής, με την επιμονή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και τη μη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου” και συνέχιζε: «Εκτροπή πρώτη: Ο κ. Πατούλης επιμένει αντιδημοκρατικά στην διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Είναι ο μόνος Περιφερειάρχης της χώρας που προχωρά σε μια τέτοια διάτρητη διαδικασία, όταν οι συνάδελφοι του θα κάνουν δια ζώσης εκλογές, δηλώνοντας το σεβασμό τους στην ΑΔΕΔΥ και τα συνδικαλιστικά όργανα.

Εκτροπή δεύτερη: Η αντιδημοκρατική άρνηση της διοίκησης να συγκαλέσει συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου της Περιφέρειας, όπως νομίμως ζήτησε η Παράταξή μας και άλλες έξι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010  όπως ισχύει!

Πρόκειται για πρωτοφανή ευτελή, αντιδημοκρατική, αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια που συνιστά πλήρη υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Καταγγέλλουμε τον κ. Πατούλη για αντιδημοκρατική εκτροπή, περιφρόνηση των θεσμών και καταπάτηση κάθε κανόνα λειτουργίας του μεγαλύτερου Περιφερειακού Συμβουλίου της χώρας.

Ο κ. Πατούλης μπορεί να αποφεύγει τον διάλογο… «όπως ο διάολος το λιβάνι», αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια επιστροφή σε εποχές παραλογισμού»”.

 

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής: “Βοναπάρτης Πατούλης”

Σε ανακοίνωση της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής ανέφερε: “Χωρίς ντροπή ο Πατούλης συγκαλεί το περιφερειακό συμβούλιο σήμερα 15/6 με θέμα την ακύρωση της διεξαγωγής των ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζόμενων στα υπηρεσιακά συμβούλια όπως του ζήτησαν για πρώτη φορά στα χρονικά του περιφερειακού συμβουλίου, 46 περιφερειακοί σύμβουλοι από 6 παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μικρή λεπτομέρεια είναι ότι οι ηλεκτρονικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για σήμερα 15/6 και ξεκίνησαν από το πρωί.

Δηλαδή ο Πατούλης συγκαλεί το περιφερειακό συμβούλιο «κατόπιν εορτής»! Εξαντλεί το περιθώριο των 6 ημερών  που του δίνει ο κανονισμός να υλοποιήσει το αίτημα (επικαλούμενος μάλιστα τη μέρα που πρωτοκολλήθηκε το αίτημα και όχι την ημερομηνία που αυτό εστάλη)  ώστε να αποδεχτεί έχοντας δημιουργήσει τετελεσμένα.  Παραγνωρίζει εντελώς ότι ο κανονισμός προβλέπει τη σύγκληση του οργάνου εντός 6 ημερών – δηλαδή θα μπορούσε να το συγκαλέσει και την επομένη του αιτήματος.

Τόση είναι η δημοκρατία του περιφερειάρχη και ο σεβασμός στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου που δε διστάζει να εμπαίζει απροκάλυπτα ολόκληρο το περιφερειακό συμβούλιο. Αυτό έγινε, άλλωστε, με άλλο τρόπο και στην τελευταία συνεδρίαση όπου αρνήθηκε χωρίς αιτιολογία τη συζήτηση του θέματος που ζητήθηκε να μπει  ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης από 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στηρίζοντας, για άλλη μια φορά, την πλειοψηφία του στις κάθε είδους φασίζουσες ψήφους στο περιφερειακό συμβούλιο και τους πρόθυμους «ανεξαρτητοποιημένους» της προσκολλήσεως…

Ο Πατούλης με την αντιδημοκρατική βοναπαρτική συμπεριφορά του αποκαλύπτει πλήρως τη φασίζουσα νοοτροπία του που προσπαθεί να κρύψει κάτω από τις επικοινωνιακές τακτικές.

Θεωρεί ότι είναι ο «απόλυτος άρχων» της περιφέρειας – ο κύριος «αποφασίζω και διατάσσω»

Αν δε συμφωνούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μαζί του καλύτερα να μην υπάρχουν. Θα τοποθετήσει, με σικέ ελεγχόμενες «εκλογικές» διαδικασίες, δικούς του ανθρώπους που θα παριστάνουν τους εκπροσώπους των εργαζόμενων – στα πρότυπα της ΚΕΡΑΜΕΩΣ που διόρισε με νόμο τους «εκπρόσωπους των εργαζόμενων» στα υπηρεσιακά συμβούλια!

Αν δε συμφωνούν οι άλλες παρατάξεις μαζί του  – θα τις εξαφανίσει καταργώντας στην ουσία κάθε δυνατότητα ακόμα και να φέρουν ένα θέμα προς συζήτηση – ακόμα και να συζητήσει μαζί τους.

Για τον Πατούλη υπάρχουν μόνο οι προσωπικές του φιλοδοξίες και επιδιώξεις και η δημοκρατική λειτουργία μπορεί να υπάρχει όσο δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτές!

Γι αυτό τρέχει να εφαρμόσει τον νόμο Χατζηδάκη πριν ακόμα αυτός ψηφιστεί με στόχο να βάλει στο γύψο τους εργαζόμενους και το σωματείο τους και κάθε δημοκρατική λειτουργία στο περιφερειακό συμβούλιο.

Πέρα από τη σωρεία καταγγελιών των εργαζόμενων για τις παραβιάσεις στοιχειωδών κανόνων για το αδιάβλητο των εκλογών που αποδεικνύει ότι ο Πατούλης είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο βγαλμένο από τις πιο μαύρες σελίδες βίας και νοθείας στη συνδικαλιστική και πολιτική ιστορία της χώρας, το πιο γελοίο βέβαια είναι ο ισχυρισμός του Πατούλη ότι αυτό το κάνει για να μπορούν όλοι  οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις εκλογές! Οι εκκλήσεις του για την καθολικότητα στη συμμετοχή των εκλογών κατέληξε σε εκλογές του ενός ψηφοδελτίου – της πρόθυμης κυβερνητικής ΔΑΚΕ – καθώς όλα τα άλλα ψηφοδέλτια έχουν αποσυρθεί και σε μαζική αποχή των εργαζόμενων από τις εκλογές – δηλαδή σε εκλογές με τη μικρότερη στην ιστορία του χώρου των εργαζόμενων στην περιφέρεια συμμετοχή εκλογέων.

Το απαύγασμα της δημοκρατίας Πατούλη!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ δηλώνουμε ότι αν έχει μείνει στον περιφερειάρχη Πατούλη έστω και ελάχιστο δείγμα δημοκρατικής ευαισθησίας και σχέσης με την αλήθεια να προχωρήσει στην ακύρωση των εκλογών παρωδία και να επαναπροκηρύξει κανονικές δια ζώσης εκλογές σε συνεργασία και με σεβασμό των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Έτσι κι αλλιώς αυτές οι εκλογές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζόμενων και θα τους βρει μπροστά του ο περιφερειάρχης αν τους αγνοήσει. Να είναι σίγουρος γι αυτό!

Η ΑΑΑ, με όλες τις δυνάμεις, στηρίζει τους εργαζόμενους, το σωματείο τους και τις αποφάσεις τους”.

 

Σεβόμαστε τις διαδικασίες

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απάντησε με μία ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι “σέβεται και τιμά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της και συνειδητά δεν παρενέβη, στη σημερινή διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ο τρόπος που διεξήχθησαν οι εκλογές, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν αποφασίσθηκε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά από τα αρμόδια Υπουργεία, με την έκδοση συγκεκριμένης ΚΥΑ  η οποία ρητώς απαγορεύει τη δια ζώσης διενέργεια εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, σε περίπτωση που οι εκλογείς υπερβαίνουν τους εκατόν πενήντα, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και η διαδικασία διεξάγεται ηλεκτρονικά.

Μάλιστα όπως επισημαίνει και σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, αν η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν εφάρμοζε την ΚΥΑ και επέτρεπε να διεξαχθούν οι εκλογές με άλλον τρόπο εκτός της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ουσιαστικά θα παρανομούσε και οι εκλογές πιθανόν να ακυρώνονταν.

Αποφασίσαμε να σεβαστούμε τη νομιμότητα και το θεσμικό μας ρόλο και να μην αποδεχθούμε την άποψη συγκεκριμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που μας καλούσαν να παρανομήσουμε. Εμείς ως διοίκηση δεν παίζουμε στα ζάρια του λαϊκισμού, το θεσμό που υπηρετούμε.

Αν ο σεβασμός στο νόμο και τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της Περιφέρειας, αποτελεί για κάποιους θεσμική εκτροπή και “μαύρη μέρα” για την Περιφέρεια, τους απαντάμε ότι θεσμική εκτροπή και έλλειμμα σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελεί η δική τους ανεύθυνη κι απαράδεκτη στάση. Δεν μας αγγίζουν ούτε οι ύβρεις, ούτε τα ψέματα τους, ούτε οι παράνομες πρακτικές τους.

Επιπλέον επαναλαμβάνουμε ότι κατά τη 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα υποβολής του αιτήματος Έκτακτης Σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την 9/6/2021, το Σώμα απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία του αίτημα προς συζήτηση του θέματος που εισηγήθηκαν συγκεκριμένες παρατάξεις ως Εκτός Ημερησίας Διατάξεως.

Ας καταλάβουν καλά ότι δεν θα επιτρέψουμε ο κομματικός ακτιβισμός και ο ανεύθυνος λαϊκισμός να υποκαταστήσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας και των συλλογικών της οργάνων. Μαθήματα δημοκρατίας από αποτυχημένους πολιτευτές κι ανεύθυνες πολιτικές και κοινωνικές μειοψηφίες δε δεχόμαστε.

Ευτυχώς πολύ σύντομα, με την εφαρμογή του νέου εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα κλείσουν οριστικά και οι “κερκόπορτες” που σκόπιμα κάποιοι άνοιξαν, για να οδηγήσουν σε διάλυση  τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα.

Ως τότε, θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα και τη δημοκρατία. Τόση δημοκρατία, που δεν θα την αντέξει ο ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς σας”.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU