Ηράκλειο Αττικής: Χρηματοδότηση για “κλειστό” στον «Τυφώνα» και νέο ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο

Εν’ αρχή οι μελέτες. Γνωστό… ρητό στους δήμους, οι οποίοι έχουν σκοπό να κάνουν έργα και παρεμβάσεις στις πόλεις τους. Ο δήμος Ηρακλείου λοιπόν, όπως ανακοίνωσε σχετικά, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών για σημαντικά έργα στην πόλη, από τα οποία ξεχωρίζουν η μετατροπή του γηπέδου της οδού Πολυτεχνείου (Τυφώνας) σε κλειστό και η κατασκευή ενός νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο.

Επίσης, στο ίδιο “πακέτο” περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση των ελεύθερων χώρων, που αποκτήθηκαν από τον δήμο τα προηγούμενα χρόνια, σε χώρους κοινόχρηστους και πράσινους.

Οι προτάσεις υποβλήθησαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» και το ποσό που εγκρίθηκε είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο δήμος Ηρακλείου “ειδικότερα, η ανακατασκευή του γηπέδου Τυφώνα θα προσθέσει στις αθλητικές υποδομές του Δήμου ακόμα έναν σκεπαστό χώρο άθλησης, προπονήσεων και αγώνων τόσο για τις τοπικές ομάδες, όσο και για τους δημότες, ενώ η κατασκευή ενός νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ηλικιωμένων της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι ελεύθεροι χώροι που αγόρασε η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της πόλης μετατρέπονται σε κοινόχρηστους χώρους για να τους χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες, αντισταθμίζοντας το ισοζύγιο πράσινο – δόμηση.

Με την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμος ως επόμενο βήμα θα δημοπρατήσει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την υλοποίηση των έργων και των παρεμβάσεων, έργα τα οποία η δημοτική αρχή, επίσης, σχεδιάζει να επιχορηγηθούν από ανάλογα προγράμματα.

«Είναι πάγια πολιτική μας να διεκδικούμε κάθε προσφερόμενο πρόγραμμα, να κυνηγάμε κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο εξοικονομώντας όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για το δημοτικό ταμείο, για την περιουσία των δημοτών. Με τις τελευταίες εγκρίσεις από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης απαντάμε σε επίκαιρα ανάγκες της πόλης, λύνουμε σημαντικά προβλήματα, προσθέτουμε υποδομές. Σίγουρα, όπως δεν είναι οι πρώτες που παίρνουν έγκριση, αυτές οι προτάσεις δεν είναι και οι τελευταίες, καθώς θα συνεχίσουμε στην ίδια διαδρομή της διεκδίκησης», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου”.

Δείτε πως είναι σήμερα το γήπεδο της Πολυτεχνείου (Τυφώνας Ηρακλείου).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU