Νέα Ιωνία, 3ο Δημοτικό: Νέα καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στο θέμα της μετατροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας σε Πειραματικό (διαβάστε εδώ) επανέρχεται με νέα ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, κάνοντας λόγο για “υποχρεωτική και αυθαίρετη μετατροπή του σε Πειραματικό που πετάει εκτός σχολείου 35 μαθητές”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “την τελευταία μέρα που έκλειναν τα σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας αποφάσισαν τη μετακίνηση των 35 μαθητών της Α’ τάξης του 3ου Δημοτικού, που δεν κληρώθηκαν να φοιτήσουν στο Πειραματικό, στο 1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, ενημερώνοντας τους Δ/ντές των δύο σχολείων, με «προφορική εντολή», την τελευταία στιγμή, προφανώς για να αποφύγουν τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, φέρνοντάς τη προ τετελεσμένων γεγονότων”, συμπληρώνοντας πως “όπως πληροφορηθήκαμε, επειδή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν υπάρχουν κενές αίθουσες, η δημοτική αρχή σκοπεύει να μετατρέψει την αίθουσα εκδηλώσεων σε σχολική αίθουσα! Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι μια τέτοια λύση έρχεται για να μείνει”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Στη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας στις 24/5/2021 είχε υιοθετήσει την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αναστολή της  μετατροπής και λειτουργίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό.

Είχαμε επισημάνει, εκτός από τα πολύ σημαντικά θέματα που προκύπτουν, όπως η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός μαθητών στη λογική της «αριστείας», η συμμετοχή στη διοίκηση του σχολείου προσώπων και φορέων εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας κ.ά., τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα προέκυπταν για τους μαθητές και τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες αφορούν στις εγγραφές και την αναγκαστική μετακίνηση και τη στέγαση των παιδιών στα όμορα σχολεία λόγω της κατάργησης των γεωγραφικών ορίων και της κλήρωσης.

Η απόφαση αυτή, όπως φαίνεται, δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ δημοτικής αρχής, Β΄ Δ/νσης Π.Ε και ΥΠΑΙΘ. Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξη της κας Θωμαϊδου δεν συμφωνούσε με το σχετικό ψήφισμα. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας, μέσω και της δήλωσης της κας αντιδημάρχου Παιδείας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκ των προτέρων και πριν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο την ίδρυση ή όχι του πειραματικού, να συμφωνήσει με τις αποφάσεις του Υπουργείου και της Δ/νσης να μετακινηθούν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο 1ο Δημοτικό.

Έτσι, την τελευταία μέρα που έκλειναν τα σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας αποφάσισαν τη μετακίνηση των 35 μαθητών της Α’ τάξης του 3ου Δημοτικού, που δεν κληρώθηκαν να φοιτήσουν στο Πειραματικό, στο 1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, ενημερώνοντας τους Δ/ντές των δύο σχολείων, με «προφορική εντολή», την τελευταία στιγμή, προφανώς για να αποφύγουν τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, φέρνοντάς τη προ τετελεσμένων γεγονότων.

Όπως πληροφορηθήκαμε, επειδή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν υπάρχουν κενές αίθουσες, η δημοτική αρχή σκοπεύει να μετατρέψει την αίθουσα εκδηλώσεων σε σχολική αίθουσα! Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι μια τέτοια λύση έρχεται για να μείνει. Είναι, άλλωστε, χιλιοπαιγμένο αυτό το έργο τα τελευταία χρόνια από όλες τις δημοτικές αρχές, κόντρα στην ανάγκη για διεκδίκηση σύγχρονων σχολικών κτηρίων, όπως έγινε άλλωστε και στην περίπτωση της προσχολικής αγωγής.

Αποδεικνύεται ότι ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά επιτελεία για τη λεγόμενη «αναβάθμιση του σχολείου», είναι προπαγανδιστικά φληναφήματα. Οι ενέργειες της Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε, μέσα στο κατακαλόκαιρο να διώχνει τους μαθητές από το σχολείο τους, όπως και οι υπόγειες συμφωνίες και μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Ν. Ιωνίας να «δεσμεύσει» την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα, είναι προκλητικές και επικίνδυνες για τη λειτουργία των σχολείων. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα και καλούμε τον λαό της Νέας Ιωνίας να παλέψει μαζί μας για ένα σχολείο ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο, πραγματικά δωρεάν, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διαχωρισμούς, των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, με καινούριες, ασφαλείς και σύγχρονες κτηριακές υποδομές”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU