Ηράκλειο, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO: Την Ηλέκτρα Αποστόλου τίμησαν ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ

Την Ηρακλειώτισσα Ηλέκτρα Αποστόλου, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στη διάρκεια της Κατοχής, τίμησαν σε ειδική εκδήλωση το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση για την εκδήλωση “την αλύγιστη ηρωίδα κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου τίμησαν με εκδήλωση στο Ηράκλειο Αττικής το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ. Τίμησαν την κομμουνίστρια που δολοφονήθηκε πριν από 77 χρόνια, στις 27 Ιούνη του 1944, από τους Γκεσταπίτες και τους Έλληνες συνεργάτες τους.

Κατάθεση στεφάνου από το ΚΚΕ
Κατάθεση στεφάνου από τη ΠΕΑΕΑ

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, το ΤΣ Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ν. Ηρακλείου Αττικής. Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμου του δήμου.

«Ο λαός μας, όπως και τότε, μπορεί να δοκιμάσει ξανά τη δύναμή του συμπορευόμενος με το ΚΚΕ. Ο σημερινός αγώνας που δίνουμε μπορεί να γίνεται αποτελεσματικός όσο γίνεται πιο μαζικός, όσο στρέφει τα πυρά του ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο…» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Βαγγελιώ Πλατανιά μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ και της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι η «Ηλέκτρα πάλεψε για το λαό και τα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τελευταίο λεπτό της ζωής της» και πρόσθεσε ότι «αυτό το “δεν υποχωρώ” είναι η πιο μεγάλη παρακαταθήκη της».

Δείτε το video

Η ζωή και η δράση της Ηλέκτρας Αποστόλου αποτελούν πολύτιμη πηγή διδαγμάτων για τις σύγχρονες συνθήκες της ταξικής πάλης ανέφερε στην ομιλία του ο Περικλής Καρμής πρόεδρος του Παραρτήματος Ηρακλείου Αττικής της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Δείτε το video

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU