Ηράκλειο Αττικής: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης αποκλειστικά για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο δήμο

ΚΔΑΠ μεΑ αποκτά ο δήμος Ηρακλείου Αττικής για να γεμίσει δημιουργικά την

ημέρα των παιδιών με ειδικές ανάγκες

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης αποκλειστικά για παιδιά με ειδικές ανάγκες δημιουργείται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με στόχο να λειτουργήσει, εάν όλα πάνε καλά, από τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το ΚΔΑΠ μεΑ θα στεγαστεί σε χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης (Σαντορίνης & Ανάφης) και θα φιλοξενεί μαθητές τόσο από το συγκεκριμένο σχολείο, όσο και από τις οικογένειες που θα θελήσουν να εγγράψουν, φυσικά δωρεάν, τα δικά τους παιδιά για να απασχολούνται δημιουργικά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ μεΑ ο Δήμος συνεργάζεται με το Ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο «Έχω τη Δύναμη», το οποίο εκπονεί παρόμοια προγράμματα και σε άλλους δήμους της χώρας.

«Πλέον και το Ηράκλειο θα έχει το δικό του ΚΔΑΠ μεΑ. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά τη στιγμή που ο Δήμος μας ήδη φιλοξενεί δύο Ειδικά σχολεία με μαθητές από όλη την ευρύτερη περιοχή. Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά ό,τι περισσότερο μπορούμε για να μπορούν να γεμίζουν δημιουργικά την ημέρα τους, για να εξαλείψουμε τους αποκλεισμούς», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

Στο ΚΔΑΠ μεΑ θα προσφέρονται προγράμματα όπως: μελέτη – προετοιμασία για το σχολείο, ρομποτική, καλλιτεχνικά, δημιουργική γραφή κ.α.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη νέα δομή.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU