Ηράκλειο Αττικής: Λειτουργία της λαϊκής στην Κουντουριώτη – Παλαιολόγου & στις 2 Ιουλίου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε συμφωνία για λειτουργία της λαϊκής της Παρασκευής στο Ηράκλειο, στην Κουντουριώτου, στα νέα όρια της για 2 εβδομάδες ακόμη (25 Ιουνίου και 2 Ιουλίου) κατέληξαν δήμος Ηρακλείου και ταμείο Λαϊκών Αγορών.

Μετά τις 2 αυτές Παρασκευές θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης, θα εκτιμηθούν τα δεδομένα από τη μέχρι τώρα λειτουργία της λαϊκής στα νέα όρια και θα υπάρξει αντίστοιχη πρόταση προς την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής που αποφασίζει σχετικά.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, με εκπροσώπους του ταμείου Λαϊκών Αγορών. Εξάλλου σήμερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη λαϊκή και μίλησε με πελάτες και επαγγελματίες της λαϊκής.

Ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος (φωτογραφία αρχείου)

Στη λαϊκή κάποιοι πάγκοι ήταν κενοί, προφανώς από επαγγελματίες που εξέφρασαν έτσι τη διαφωνία τους στα νέα όρια. Σήμερα η λαϊκή αγορά είχε αυτήν την εικόνα (1 μ.μ.):

 

Τα νέα όρια

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε αποφασιστεί, σε πιλοτική διαδικασία, να λειτουργεί η λαϊκή της Κουντουριώτου ως εξής:

-για τέσσερις μήνες στην άνοδο της οδού Κουντουριώτου από Μελίνας Μερκούρη έως Χρυσανθέμων

-για τέσσερις μήνες στην κάθοδο της οδού Κουντουριώτου από Χρυσανθέμων έως Μελίνας Μερκούρη

-για τέσσερις μήνες από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Παλαιολόγου.

Ουσιαστικά, η αλλαγή ήταν η προσθήκη της τρίτης επιλογής (για τέσσερις μήνες από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Παλαιολόγου) και η μείωση σε τετράμηνη, από εξάμηνη των δύο πρώτων επιλογών. Στην σχετική ανακοίνωση σημειωνόταν ήδη ότι «τα όρια της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς επί τη οδού Κουντουριώτου είναι σε πιλοτική εφαρμογή και δύναται να τροποιηθούν, ανάλογα με τα αποτελέσματα, στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Η εφαρμογή των νέων ορίων προκάλεσε κάποια παράπονα από καταναλωτές και κατοίκους, αλλά κυρίως από επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Για την απόφαση εξέδωσε ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Μαζί» Γιώργος Παπαδημητρίου. Δείτε την σχετική ανάρτηση

 

Το ίδιο έκανε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαρμπούνης. Δείτε την σχετική ανάρτηση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU