Ηράκλειο Αττικής: Ο “Επικοινωνία” κοντά στους μαθητές

Ο Επικοινωνία 94FM, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ηρακλείου Αττικής, στέκεται δίπλα στους μαθητές που, σε λίγες ημέρες, μπαίνουν στη μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παρουσιάζοντας μια έκτακτη εκπομπή για όλα όσα απασχολούν και πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι αυτή την περίοδο.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου, 13.00 – 14.00, στην εκπομπή του Dr. No, Βασίλη Νομικού, θα φιλοξενηθούν παιδιά από τα Λύκεια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να μιλήσουν για τις ανησυχίες τους και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, στους οποίους θα απαντήσουν ειδικοί που θα δώσουν συμβουλές στους μαθητές για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις φετινές εξετάσεις.

Ποια είναι η ιδανική μεθοδολογία για το διάβασμα αυτό τον καιρό αλλά και μέσα στις ημέρες των εξετάσεων; Υπάρχει κάποια ψυχολογική προετοιμασία που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος και πώς μπορεί να διαχειριστεί το άγχος; Ποια είναι η ενδεδειγμένη φυσική άσκηση για να βοηθήσει στην συγκέντρωση και τη χαλάρωση; Ποιες τροφές βοηθάνε το διάβασμα; Αυτές και άλλες πολλές είναι οι ερωτήσεις που θα απαντηθούν μαζί με όσες απορίες θέσουν και τα ίδια τα παιδιά.

Τετάρτη 9 Ιουνίου, λοιπόν, 13.00 με 14.00 έκτακτη εκπομπή στον 94FM για τα παιδιά και τις εξετάσεις. Για όσους δεν μπορέσουν να την ακούσουν ζωντανά, η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη αμέσως μετά και ως podcast στην ομώνυμη ενότητα της ιστοσελίδας του Επικοινωνία, www.94fm.gr.

Η εκπομπή οργανώνεται σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

«Σε μια ιδιαίτερη περίοδο, μετά από μια δύσκολη και πρωτοφανή σχολική χρονιά είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας όσο το δυνατό περισσότερο ώστε να κυλήσει ομαλά η περίοδος των εξετάσεων, να καταφέρουν να μείνουν προσηλωμένα και να πετύχουν, εν τέλει, τους στόχους που έχουν βάλει», το μήνυμα του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, Πάνου Σπηλιόπουλου.

«Ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στις ανησυχίες του πολίτη, σε όσα τον απασχολούν και εκείνα για τα οποία ζητά απαντήσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη νεολαία μας, για το μέλλον του τόπου. Ελπίζω από την εκπομπή που ετοιμάσαμε να πάρουν βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, οι μαθητές ώστε να αποδώσουν βέλτιστα στην δύσκολη δοκιμασία που τους περιμένει», το σχόλιο του αντιπροέδρου του Επικοινωνία, Δημήτρη Ταβουλάρη.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU