Δήμος Ηρακλείου: Αντιπλημμυρικά και ευχάριστα νέα για τη λεωφόρο Ηρακλείου

Δύο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τις υποδομές του Ηρακλείου έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα, ξεκινά εκστρατεία αντιπλημμυρικών έργων με την αρχή να γίνεται από την οδό Σπύρου Λούη, ενώ εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου. Αναλυτικά:

Αντιπλημμυρικά

Στοχευμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε στρατηγικά σημεία της πόλης προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2023 προκειμένου να θωρακιστούν περαιτέρω οι γειτονιές του Ηρακλείου απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα και, φυσικά, να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες των δημοτών.

Πρώτος σταθμός των σχετικών έργων που προγραμματίζει για φέτος η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, η οδός Σπύρου Λούη όπου ολοκληρώνεται η κατασκευή αγωγού διοχέτευσης των όμβριων υδάτων στον κεντρικό αγωγό του ρέματος Κατσαούνη.

«Είναι μια παρέμβαση που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής και εμείς το κάνουμε πράξη. Τα προηγούμενα χρόνια επεκτείναμε και ενισχύσαμε τις βασικές αντιπλημμυρικές αρτηρίες της πόλης μας. Τώρα πλέον μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες, φαινομενικά, εργασίες που όμως έχουν σπουδαία σημασία. Άλλωστε, η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια μεγάλη αξία είτε στο μεγάλο, είτε στο μικρό δρόμο. Για εμάς κανένα σημείο του Ηρακλείου δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Ηλία Μπάρμπα, μετά από τα έργα στη Σπύρου Λούη θα ακολουθήσουν άμεσα νέες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων για την τρέχουσα χρονιά.

Ηρακλείου

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα που οδηγεί στην υλοποίηση του σημαντικού έργου της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έγινε με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της διαδρομής της λεωφόρου, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα έργα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει εκ του νόμου τη συγκεκριμένη ευθύνη. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι η θετική κατάληξη των ενεργειών της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, η οποία, όλα αυτά τα χρόνια με σταθερό βηματισμό, στόχευσε και πέτυχε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Δήμου: εκπόνηση νέων, πολυάριθμων αλλά απαραίτητων μελετών, διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων που εκκρεμούσαν χρόνια, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων κ.α.

Με τα προβλεπόμενα έργα η λεωφόρος Ηρακλείου θα γίνει ένας δρόμος σύγχρονος, πιο ασφαλής και λειτουργικός για τους χιλιάδες πολίτες που τον διέρχονται καθημερινά αλλά και τους κατοίκους που μένουν στη γύρω περιοχή. Θυμίζουμε, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μια μεγάλη λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια πλάτους δύο μέτρων και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως αντιπλημμυρικούς αγωγούς, φρεάτια υδροσυλλογής κτλ.

«Η ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου είναι ένας ακόμα μεγάλος στόχος που βάλαμε και τον πετυχαίνουμε. Μετά από 37 χρόνια αναμονής είμαστε πιο κοντά από ποτέ να γίνει πράξη. Εμείς, ως Δήμος, έχουμε ολοκληρώσει πλέον όλα όσα έπρεπε να κάνουμε για να δρομολογηθεί η έναρξη των έργων. Τώρα πια η σκυτάλη περνάει στην Περιφέρεια Αττικής, ευθύνη της οποίας είναι να χρηματοδοτήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU