Γυμνάσιο/ Λύκειο Καλογρέζας: Έρευνα για το απίστευτο περιστατικό με την επίθεση σε μαθητές – ΒΙΝΤΕΟ από ρεπορτάζ

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το τι προκάλεσε το απίστευτο περιστατικό το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, έξω από το Γυμνάσιο/Λύκειο της Καλογρέζας στην «Ανατόλια» (7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας / 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας).

 

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι και όταν τα παιδιά σχόλαγαν, ομάδα εξωσχολικών επιτέθηκε σε μαθητή Γυμνασίου, ενώ ένας μαθητής του Λυκείου επιχειρώντας να διαφύγει, χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου, περίπου 20 εξωσχολικοί επιτέθηκαν σε μαθητή του Γυμνασίου, τον οποίον τραυμάτισαν στο άνω χείλος, ενώ μαθητής του Λυκείου στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το μένος των εξωσχολικών, επιχείρησε να περάσει τον δρόμο και τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

 

Όπως κατήγγειλε γονέας υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι εκ των δραστών κουβαλούσαν μαζί τους μαχαίρια.

 

Οι νεαροί φέρεται να αναζητούσαν έναν συγκεκριμένο μαθητή. Στην προσπάθειά τους να τον βρουν, οι άγνωστοι επιτίθεντο σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

 

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έκανε λόγο για φόβους βεντέτας μεταξύ των σχολείων. Όπως δήλωσε, «Την Παρασκευή είχανε διένεξη με ένα παιδί του σχολείου μας, με αποτέλεσμα την ώρα που γινόταν η αιμοδοσία μέσα στο σχολείο να μπει πολύ άγριος και τσαμπουκαλεμένος ο εν λόγω νεαρός και να ρίξει και έσπρωξε μία καθηγήτρια.

Ήταν σαν μαινόμενος ταύρος, έριξε ένα παιδί κάτω του έριξε μπουνιά και σήμερα μάθαμε ότι ήρθαν με μηχανάκια και ψάχνανε να βρουν τα παιδιά της Παρασκευής».

 

Μεταξύ άλλων, το γεγονός απασχόλησε τόσο το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όσο και το δελτίο ειδήσεων του Star.

 

Δείτε εδώ το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

 

Δείτε εδώ το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star

 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου τονίζεται πως «για το πολύ σοβαρό συμβάν που έγινε σήμερα έξω από το σχολείο μας, το 7ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο  Ν.Ιωνίας.  Την υπόθεση πλέον την έχει αναλάβει η Ασφάλεια. Όσοι γονείς ή  οποιοσδήποτε γνωρίζει  άτομα που έχουν εμπλακεί στο συμβάν, να πάνε να καταθέσουν στην Ασφάλεια Ν. Ιωνίας, στο 2ο όροφο.

Δε το λέμε εμείς ως γονείς και Σύλλογος Γονέων, είναι εντολή της Ασφάλειας. Θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση προς τους γονείς»

 

Με ανάρτηση του στο facebook ο γονέας Δημήτρης Ντούρλιας αναφέρει ότι «Φαντάζομαι πως πλέον όλοι έχουμε καταλάβει τι έγινε σήμερα στο σχολείο. Η επίθεση έγινε από εξωσχολικούς που ήρθαν από τα Πατήσια, εναντίον παιδιού ή παιδιών του Λυκείου αλλά ενεπλάκη και τουλάχιστον ένα παιδί από το Γυμνάσιο άθελά του όταν φώναξε “έ τι κάνετε εκεί;”… Από τύχη οι τραυματισμοί είναι ελαφρείς… Ήταν οργανωμένη επίθεση όπως και οργανωμένη η διαφυγή τους.

Έχουν δοθεί καταθέσεις στην αστυνομία, έχουν υποβληθεί μηνύσεις και περιμένουμε να ανοίξουν στόματα από όσους ήξεραν αυτούς τους εξωσχολικούς αλλά να μιλήσουν και οι κάμερες και τα κινητά. Αυτό δεν πρέπει να μείνει έτσι.

Αύριο θα μιλήσουμε εκπρόσωποι των συλλόγων των δύο σχολείων σε κανάλια και θα ζητήσουμε την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και προστασία για τα παιδιά μας με κάθε πρόσφορο μέσο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU