Νέα Ιωνία: Καταγγελία ότι τρύπησε σωλήνας καλοριφέρ σε σχολείο και τινάχτηκε καυτό νερό σε μαθητή

Καταγγελία ότι τρύπησε σωλήνας καλοριφέρ στο 6ο γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας στην Αλσούπολη και τινάχτηκε καυτό νερό σε μαθητή έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα περιστατικά που επιβεβαιώνουν την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται η υποδομή των σχολείων στη Νέα Ιωνία είναι πλέον καθημερινά.

Προχθές, στο 6ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στην Αλσούπολη, φτάσαμε στο εξής, ανήκουστο και εξαιρετικά επικίνδυνο: Την ώρα που γινόταν μάθημα τρύπησε το καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να τιναχτεί καυτό νερό πάνω σε μαθητή της τάξης και μάλιστα σε ώρα που λειτουργούσαν τα σώματα.

Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα… Θυμίζουμε πως στο ίδιο σχολείο είχε πλημμυρίσει το προαύλιο στην πρώτη βροχή του Φθινοπώρου!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει! Την ίδια στιγμή που Δήμος και Υπουργείο Παιδείας δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για «ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων», δηλαδή για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στο ένα σχολείο πέφτουν σοβάδες, στο άλλο τρυπάνε καλοριφέρ, στο επόμενο κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και ο κατάλογος είναι μακρύς… Σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, η κυβέρνηση της ΝΔ μας προετοιμάζει για τα χειρότερα, με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και τη μείωση των δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων που είναι ήδη πολύ κάτω από τις ανάγκες που υπάρχουν.

Απαιτούμε:

  • Έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος για τις ανάγκες των σχολείων. Καμία σκέψη για μείωση δαπανών στον νέο προϋπολογισμό του Δήμου.
  • Άμεσες εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία, για να είναι ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
  • Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο μέσα στον χειμώνα.
  • Να ξεκινήσει άμεσα ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία που καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Καλούμε τους φορείς του Δήμου, την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, να οργανώσουν την πάλη τους για αυτά τα ζωτικά θέματα.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας” συμπαραστέκεται στον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους και θα φέρει άμεσα το θέμα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU