Ένωση Γονέων Ηρακλείου Αττικής: Νέο υπόμνημα για τις ελλείψεις στα σχολεία

Υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για τα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία της πόλης, απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Ηρακλείου Αττικής.

 

Όπως σημειώνεται «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε ορισμένα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

 

Πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά κενά που υπάρχουν με ότι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη διασφάλιση της πρόληψης, της αντιμετώπισης ασθένειας ή σχολικού ατυχήματος αλλά και στην τσέπη των γονιών που αναγκάζονται να βρουν μόνοι τους λύση μπροστά στην ανυπαρξία του κράτους, όπως στην περίπτωση της μη λειτουργίας ολοήμερου τμήματος σε ειδικό σχολείο.

 

Ειδικό Νηπιαγωγείο: Δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα το ολοήμερο, γιατί δεν υπάρχει νηπιαγωγός, νοσηλεύτρια και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

 

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο: ψυχολόγος, ειδικό βοηθητικό προσωπικό

 

1o Δημοτικό Σχολείο: 8 παράλληλες στηρίξεις (από 16 εγκρίσεις!).

 

5ο Δημοτικό Σχολείο: 2 παράλληλης στήριξης.

 

4ο Γυμνάσιο: 3 παράλληλες στηρίξεις και 1 σχολικός νοσηλευτής.

 

6ο Γυμνάσιο: 1 ώρα φιλόλογος, 4 ώρες θρησκευτικά και 4 ώρες πληροφορική.

 

2ο Λύκειο: 2 ώρες γερμανικά.

 

3ο Λύκειο: 3 ώρες θρησκευτικά (Γ’ Λυκείου).

 

4ο Λύκειο: 4 ώρες πληροφορικής.

 

ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου: 2 μαθηματικοί, 1 καλλιτεχνικών, 1 φυσική αγωγής, 2 κοινωνικών επιστημών, 1 φυσιοθεραπευτής/ρια, 1 κοινωνική λειτουργός, 2 εργοθεραπευτές/τριες

 

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο Δεκέμβρη μήνα να υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, πόσο μάλλον ελλείψεις σε παράλληλες στηρίξεις και η ανυπαρξία σχολικών νοσηλευτών, τη στιγμή που σε άλλες «αναπτυγμένες» χώρες η ύπαρξη εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και σχολικών νοσηλευτών θεωρείται δεδομένη σε κάθε σχολική μονάδα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, και για να υπάρξει ισότιμη εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, σας καλούμε:

 

-Να προχωρήσετε άμεσα σε προσλήψεις/τοποθετήσεις αναπληρωτών με βάση τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

 

-Να προχωρήσετε άμεσα στην κάλυψη των κενών ειδικής αγωγής, σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

 

-Να ενεργήσετε ώστε να προσληφθούν και να τοποθετηθούν ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί που πλέον είναι απαραίτητοι σε όλα τα σχολεία».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU