Πολυτεχνείο 1973: Όταν έπεφτε νεκρός ο Ηρακλειώτης Στέλιος Καραγεώργης

Τέτοια μέρα το 1973, στις 10.15 το πρωί, ο 19χρονος οικοδόμος Στυλιανός (Στέλιος) Καραγεώργης έπεφτε νεκρός από ριπή πυροβόλου στην οδό Πατησίων. Το όνομά του μάλιστα βρισκόταν από την αρχή στη λίστα των νεκρών, που είχε δώσει και το ίδιο το καθεστώς της χούντας.

Συγκεκριμένα, δύο μέρες μετά την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο, το καθεστώς αναγνώρισε επίσημα την ύπαρξη 11 νεκρών.

Στη συνέχεια, έντεκα μήνες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στις 20 Οκτωβρίου 1974, ανακοινώνεται από τον Προϊστάμενοτ ης Εισαγγελίας Πλημελειοδικών Κωνσταντίνο Φαφούτη, το πόρισμα του εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται για τον Ηρακλειώτη Στ.Καραγεώργη (που προς τιμήν του πήρε το όνομά του ο δρόμος που οδηγεί στον σταθμό ΗΣΑΠ του Ηρακλείου από την κάτω πλευρά, στο δημαρχείο της πόλης):

Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.

 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

 Αυτοί είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU