Γέμισαν την Ηρακλείου οι καρναβαλιστές – Ραντεβού στο Κτήμα Φιξ την Καθαρά Δευτέρα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χιλιάδες Ηρακλειώτες βγήκαν και φέτος στους δρόμους την Κυριακή 10 Μαρτίου για το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοίμασε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

 

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και γκρουπ από σχολεία, φορείς αλλά και απλές παρέες της πόλης, μια χαρούμενη και άκρως χορευτική πορεία, που ξεκίνησε από τη λεωφόρο Ηρακλείου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου και στήθηκε ένα ελληνικό, παραδοσιακό, αποκριάτικο γλέντι.

 

Κοινό μήνυμα των φετινών καρναβαλιστών, η οικολογία και το περιβάλλον με στολές εμπνευσμένες από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε να παραμείνει ο πλανήτης μας βιώσιμος.

 

Μια μέρα πριν την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα παιδιά των σχολείων του Ηρακλείου έστησαν τα πατροπαράδοτα γαϊτανάκια με χορό και τραγούδια από τους ελληνικούς τόπους.

 

Οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο συνεχίζονται και το επόμενο τριήμερο, με τα Κούλουμα που διοργανώνει ο δήμος για να γιορτάσει μαζί με τους δημότες την Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου από το πρωί μέσα στο Κτήμα Φιξ με παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές.

 

«Τα χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων η μεγαλύτερη ανταμοιβή στις προσπάθειες που καταβάλαμε να διαγνώσουμε και φέτος το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην παρέλαση, καθώς και όλες και όλους τους συνεργάτες μου στο Δήμο που συνέβαλαν στο να δώσουμε και αυτή την χρονιά χαρά στην πόλη. Ευχαριστώ και όλους εσάς που χορέψαμε, τραγουδήσαμε μαζί, γίναμε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής. Καλές αποκριές!», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU