Ηράκλειο Αττικής: Στο δρόμο για την… κανονικότητα το Κάτω Ψαλίδι

Τον δικό του δρόμο στην κανονικότητα παίρνει πλέον το Κάτω Ψαλίδι, η περιοχή του Ηρακλείου Αττικής που βρίσκεται ανατολικά της οδού Παπαϊωάννου. Μετά την ένταξη στο σχέδιο πόλης το 2018, τώρα υπογράφθηκε η λεγόμενη Πράξη Εφαρμογής, που δεν είναι τίποτα άλλο από την επικύρωση όλων των σχετικών διαδικασιών.

Αυτό σημαίνει αφενός ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες του όπως όλοι οι άλλοι, αφετέρου ότι ο δήμος Ηρακλείου μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε έργο στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου:

«Οριστικό τέλος στην αναμονή δεκαετιών για να ξεκινήσει η ανάπτυξη της περιοχής Κάτω Ψαλίδι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (στα σύνορα με τον Δήμο Αμαρουσίου) βάζει η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τόσο οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν επιτέλους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, αφετέρου ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης της υποδομής όπως πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές κ.α.

Θυμίζουμε, η περιοχή μπήκε στο Σχέδιο Πόλης επί της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου το 2018, έκτοτε δε χρειάστηκε μια καινούργια διαδικασία (ενστάσεις κ.τ.λ.) μέχρι να κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής, που πλέον όμως δίνει λύση για πάντα.

«Περιοχή Κάτω Ψαλιδιού, ανατολικά της οδού Παπαϊωάννου. 2018: μετά από 40 χρόνια εντάσσεται η περιοχή στο σχέδιο και δημοσιεύεται το σχετικό ΦΕΚ. 2023: υπογράφεται η πράξη εφαρμογής, για να μπορούν οι μικροϊδιοκτήτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Έπρεπε να περάσουν 32 χρόνια αδράνειας και 8 χρόνια επίπονων προσπαθειών και συστηματικής δουλειάς για να λύσουμε ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα. 2024, δέσμευση: ξεκινάμε τις εργασίες οικιστικής ανάπλασης της περιοχής. Δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, ό,τι πρέπει να γίνει σε μια νέα γειτονιά, μια Πόλης Ανθρώπινης! Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας & αντιδημάρχους, γιατί από το 2015 εργάστηκαν άοκνα και υπεύθυνα ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU