“Δημιουργία – Αλληλεγγύη” Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση για την ΕΡΙΟΤΕΚ

Έξι μήνες τώρα έχει κατατεθεί στον Δήμο μας αίτημα από την οικογένεια (κληρονόμοι) Κ. Μήτση για την άρση της απαλλοτρίωσης που είχε επιβληθεί σε βάρος ακινήτου στο Ο.Τ. 425 (εμπλεκομένης και της εταιρείας συμφερόντων τους με την επωνυμία ΕΡΙΟΤΕΚ).

Έξι μήνες  η Δήμαρχος αποσιωπούσε και απέκρυπτε από το Δημοτικό Συμβούλιο το γεγονός ότι η οικογένεια (κληρονόμοι) Κ. Μήτση ζητά την άρση της απαλλοτρίωσης στο ακίνητο διεκδικώντας την κυριότητα του ακινήτου , το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης σχολείων για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου μας σε σχολικές υποδομές .

Και ενώ υπάρχει η παραπάνω εκκρεμότητα και τρέχει η προθεσμία των 6 μηνών μέσα στην οποία ο Δήμος πρέπει να πράξει τα νόμιμα για να διασφαλιστούν τα δικαιώματά του που πηγάζουν από την Απαλλοτρίωση στο Ο.Τ. 425 , η Δήμαρχος αντί του κρίσιμου θέματος  φέρνει στην Οικονομική Επιτροπή  με την υπ’ αριθμ. 9838/6-4-2023 εισήγησή της το θέμα για την Αποδοχή δωρεάς, που πρόσφερε στον Δήμο η άμεσα συνδεδεμένη με τους κληρονόμους της οικογενείας Κ.Μήτση «ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΗΣ», εξοπλισμού παιδικής χαράς στη θέση Παναιτώλιο και συγκεκριμένα επί της πλατείας Παναιτωλίου.

Την αποδοχή από την οικογένεια Μήτση ,που ο Δήμος μας βρίσκεται σε αντιδικία και σε μακροχρόνια  δικαστική διένεξη για το παραπάνω ακίνητο, υπερψήφισαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της Δημάρχου , όπως προκύπτει από με αριθμό 96/11 Απριλίου 2023 Πράξη της Οικονομικής Επιτροπής.  

Και φθάνουμε στο σήμερα, αρχές Αυγούστου 2023, στην εκπνοή της εξάμηνης προθεσμίας που ορίζει ο Νόμος για να πράξει τα νόμιμα ο Δήμος,  να αποφασίσουμε πιεστικά και με φορτικότητα τα αυτονόητα:  να διασφαλίσουμε την διατήρηση και συντέλεση της απαλλοτρίωσης που είναι ζωτικής σημασίας στην εξασφάλιση χώρων για την ανέγερση σχολικών κτιρίων στην πόλη μας.

Αυτά είναι τα έργα της Δημοτικής Αρχής και της Δημάρχου της Ιωνίας . Ακόμη μια φορά βιώνουμε τον ξεπεσμό της δημοκρατίας , την αδιαφάνεια και την προχειρότητα στη διαχείριση  ζητήματος δημοσίου συμφέροντος . Ακόμη μια φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πλήρη άγνοια. Σκοταδισμός παντού. Είναι πολιτικά επικίνδυνοι και επικίνδυνη.

 

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU