Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ για τις αντιφασιστικές δράσεις Ηράκλειο – Μαρούσι

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Αντιφασιστική διαδήλωση, Τρίτη 01.11, 7 μμ, Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Η οργανωμένη επίθεση, από ομάδα φασιστών, σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της μαθητικής ομάδας Anti-Capitalista κατά την κοινή εξόρμηση τους, την Πέμπτη 06.10 το πρωί έξω από το κατειλημμένο 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσιού, στη ΣΕΛΕΤΕ, είναι πρόκληση και «σήμα κινδύνου» για όλη τη νεολαία και την εργατική τάξη.

Είναι γνωστό ότι στη περιοχή των Βορείων προαστείων δρα η φασιστική γκρούπα της PROPATRIA, η οποία, μεταξύ άλλων, είχε επιτεθεί τραυματίζοντας τον περασμένο Οκτώβρη αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία Ηρακλείου. Είναι ένα τρανταχτό δείγμα της ασυλίας που απολαμβάνουν οι φασίστες με τις πλάτες της κυβέρνησης και της Αστυνομίας.

Ενώ η Αστυνομία γνώριζε από το σχολείο τα ονόματα των δραστών, δεν κινήθηκε να τους συλλάβει. Ο Σύλλογος Διδασκόντων  του 1ου ΕΠΑΛ την ίδια μέρα καταδίκασε την επίθεση αλλά η αστυνομία του Θεοδωρικάκου έχει άλλες προτεραιότητες όπως να χτυπάει τους απεργούς της Μαλαματίνα, τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους διαδηλωτές στους δρόμους και τους γονείς στο Λόφο του Στρέφη.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Πλεύρης επαναλαμβάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό στην αίθουσα του Εφετείου, όπου εμφανίζεται ως δικηγόρος του Λαγού, ενός εκ των καταδικασμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και χρησιμοποιεί τη δίκη, με την ανοχή του δικαστηρίου, για σόου νομιμοποίησης του ναζισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει όλα τα περιθώρια για την ανασυγκρότηση των φασιστών. Αγκαλιάζει τους φασίστες υιοθετώντας την ρατσιστικής τους ατζέντα για να συσπειρώσει τους φασίστες στην δεξιά πολυκατοικία την ώρα που αντιμετωπίζει την οργή και τις απεργίες ενάντια στην ακρίβεια και τις απολύσεις.

Η ΝΔ κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία, στοχοποιεί τους πρόσφυγες ως υποκινούμενους από το Ερντογάν. Όσοι επιβιώνουν από τη βαρβαρότητα των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των επαναπροωθήσεων και των πνιγμών και καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα ρατσιστικό σύστημα που, αν δεν τους εξοντώσει, απειλεί ότι θα απελάσει ή, πρόσφατα, ότι θα τους βγάλει από τα σχολεία και από τα σπίτια που τους διέθετε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Καλούμε τα συνδικάτα, τις ΕΛΜΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές των σχολείων να βάλουμε φραγμό στις φασιστικές επιθέσεις και στην προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν πόδι στα σχολεία. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αδέρφια μας. Άσυλο και στέγη και σχολεία για τα προσφυγόπουλα και στις οικογένειές τους.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU