ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας: Πάνω από 650 μαθητές επισκεφθήκαν το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τον Οκτώβριο & Νοέμβριο!

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, συνεχίζει να  υποδέχεται μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και συλλόγους, φορείς από όλη την Αττική και όχι μόνο.

Πριν από την ξενάγηση στα μουσεία, οι επισκέπτες-μαθητές ενημερώνονται:

– για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922, που οδήγησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στην καταστροφή και τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες και

– για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στη Ν. Ιωνία και τα δύσκολα χρόνια της αποκατάστασής τους.

 

Έτσι υποδεχθήκαμε τον μήνα Οκτώβριο:

– Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022,  50 μαθητές της Γ΄ τάξης (2 τμήματα) του Γυμνασίου της Ελληνικής Παιδείας Αμαρουσίου, που συνοδευόταν από τους καθηγητές τους: Σταύρο Γουναρίδη, Κων/νο Βαγενά και Μαρία Τσιατσίου.

 

– Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, 100 μαθητές του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας με τις καθηγήτριες: Αν. Καρατζά Δ/ντρια, Ευ. Μαστοράκη Υποδ/ντρια και υπεύθυνη προγράμματος Ελ. Μαντέλλου, Χρ. Ελευθεριάδου και Σωτ. Δεμή όπως επίσης και μαθητές του εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS από την Ευρώπη, που βρίσκονται στη πόλη μας. Τους υποδέχθηκε και μίλησε μαζί τους η δήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου.

 

 

Τον μήνα Νοέμβριο:

– Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, 50 μαθητές Λυκείου της Λεοντίου Σχολής Ν. Σμύρνης (2 τμήματα) που συνοδευόταν από τους καθηγητές τους: Αποστόλη Ζυγόπουλο και Φωτεινή Μητσοπούλου.

 

 

– Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 30 μαθητές της Β΄ τάξεως Λυκείου Αγ. Ιωάννη Ρέντη (2 τμήματα) που συνοδευόταν από τις καθηγήτριες τους: Μαρία Δουλή, Πόπη Μαδιά και Ειρήνη Κοκκίνη.

 

 

 

– Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, 95 μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας (4 τμήματα) που συνοδευόταν από τις/τους καθηγήτριες/τες τους: Βασιλική Αρσενοπούλου, Μαργαρίτα Ευρυπιώτου, Πατρίτσια Τριανταφύλλου, Λαμπρινή Χαλιμούρδα, Σοφία Τσιμικλή και Κων/νο Τζήμα.

 

– Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, 35 μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Ελληνική Παιδεία» από το Μαρούσι, που συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους Ελένη Τζιάτζιου, Άννα Κουτρίκη και Χρυσάνθη Τσελεκίδου.

 

 

 

– Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, 60 μαθητές της Δ2 και Δ3 τάξης της «Ελληνοαγγλικής Σχολής» που συνοδεύονταν από τους δασκάλους/ες Χριστόδουλο Κακαδιάρη, Σίμο Πασινιό, Αλεξάνδρα Μπομποτίνου και Μαρία Συλαϊδή

– Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, 35 μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Λυκείου Γέρακα,

που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες: Αθανασία Κονίδου, Βασιλική Παπαλιώση, Μαρία Αλεξοπούλου και Ιωάννα Γεωργίου.

 

– Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, 30 μαθητές της Δ1 τάξης της «Ελληνοαγγλικής Σχολής» που συνοδεύονταν από τις δασκάλες Μαρία Σπυροπούλου και Μαρία Τσεσμελή.

 

– Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, 45 μαθητές της Ε΄ τάξης της «Ελληνικής Παιδείας» Αμαρουσίου που συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους: Παναγιώτα Τσιρώνη και Σωτήρη Γενζή.

 

– Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, 32 μαθητές του 1ου Γ.Ε.Λ. Παπάγου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες Σωτηρία Κακκαβά και Κων/να Φιλίππου.

– Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, 45 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες/ες Πανδώρα Κυπαρίση, Αικατερίνη Γεωργίτση και Κων/νο Καραμπερόπουλο.

 

– Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, 45 μαθητές της Α3 και Α4 τάξης του 7ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, που συνοδεύονταν από τον Δ/ντή τους Δαυΐδ Καρυωτάκη και τους καθηγητές/τριες Ιωάννη Βασιλείου και Δήμητρα Λιάπη.

Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στο τηλέφωνο 210 27 95 012 ή να επισκέπτονται την Ιστοσελίδα μας συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση/φόρμα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU