Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Ν.Ιωνίας: Η χρηματοδότηση του Δήμου παραμένει ίδια πάνω από 10 χρόνια

Όλοι εμείς οι γονείς έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί…

 

γιατί δε φτάνουν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά του δήμου και τρέχουμε να προλάβουμε μία θέση για το παιδί μας ενώ πολλά μένουν εκτός;

 

γιατί συχνά – πυκνά παρουσιάζονται ελλείψεις και προβλήματα στο πρόγραμμα διατροφής; Γιατί όλοι οι διαγωνισμοί για τους προμηθευτές ειδών διατροφής είναι μειοδοτικοί (κερδίζει δηλαδή όποιος ζητήσει λιγότερα χρήματα) με ξεκάθαρες επιπτώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα που τρώνε τα παιδιά μας;

 

γιατί το προσωπικό και ειδικά οι παιδαγωγοί είναι ασφυκτικά λίγο, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να τρέχουν σαν τρελοί και να δυσχεραίνεται το έργο τους στα παιδιά μας; Γιατί υπάρχουν συμβασιούχοι παιδαγωγοί που μένουν στους σταθμούς μόνο για κάποιους μήνες;

 

γιατί καλούμαστε εμείς να προμηθεύουμε τους σταθμούς με αναλώσιμα είδη (μωρομάντηλα, πάνες, είδη υγιεινής κτλ.);

 

γιατί δεν έχουν όλοι οι σταθμοί φροντισμένα κτίρια, κατάλληλα διαμορφωμένες αυλές, σύγχρονο εξοπλισμό και παιχνίδια;

 

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΡΕΦΟ (όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2023) πήραμε κάποιες απαντήσεις. Και είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν μόνο 2 ψήφοι κατά -της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων μας και της εκπροσώπου των εργαζομένων- δηλαδή αυτών που ζούμε τους παιδικούς σταθμούς καθημερινά και από μέσα!

 

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, και πολλά ακόμη συμβαίνουν επειδή

 

ο Δήμος δίνει εδώ και πάνω από 10 χρόνια τα ίδια χρήματα στο ΚΕΒΡΕΦΟ. Τι ακρίβεια… τι πληθωρισμός… τι που το κόστος σε είδη διατροφής, ενέργεια – θέρμανση, αναλώσιμα κτλ. έχει εκτοξευτεί, η χρηματοδότηση προς τους παιδικούς σταθμούς παραμένει στάσιμη, δηλαδή στην πραγματικότητα μειώνεται.

 

το ΚΕΒΡΕΦΟ λειτουργεί με την “παράλογη λογική” της ανταποδοτικότητας (μέσα από τα voucher και τα τροφεία) και του “τόσα χρήματα έχουμε, θα δούμε πώς θα τα μοιράσουμε”. Δηλαδή θα δούνε από πού θα κόψουνε!!

 

Όμως τίποτα απ’ όσα χρειάζονται τα παιδιά μας σ’ αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν μπορεί να κοπεί! Ούτε η διατροφή τους, ούτε τα παιχνίδια τους, ούτε το απαραίτητο προσωπικό και η επιμόρφωση των παιδαγωγών, ούτε η πλαισίωση των σταθμών με παιδαγωγούς ειδικής αγωγής κι άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες.

 

Δε θα κάνουμε για μία ακόμη φορά έκπτωση στις ανάγκες μας, εμείς και οι οικογένειές μας και πόσο μάλλον τα παιδιά μας! Έχουμε πληρώσει πολλές φορές μέσα από τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δημοτικά τέλη.

 

Έχουμε δύναμη! Αρκεί να ακουστεί δυνατά η φωνή μας!

 

Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να αυξήσει τη χρηματοδότηση προς το ΚΕΒΡΕΦΟ!

 

Καλούμε όλους τους γονείς να επισημάνουν ελλείψεις και προβλήματα του σταθμού που πηγαίνει το παιδί τους και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς ώστε να γίνει το πρώτο σχολείο των παιδιών μας ένας χώρος όπου πραγματικά θα αναπτύσσονται γνωστικά και ψυχοκοινωνικά με ασφάλεια και όλα τα σύγχρονα επιστημονικά μέσα της εποχής μας.

 

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του, χωρίς φαγητό, ρεύμα, θέρμανση. Όποια οικογένεια δυσκολεύεται να πληρώσει το ρεύμα, τη δόση του δανείου, τα ψώνια του super market ή ό,τι άλλο να επικοινωνήσει μαζί μας. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, θα απαιτήσουμε και θα δώσουμε τη λύση τους.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο:

mail: syllogos.goneon.kevrefo@gmail.com

fb: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας

Tηλέφωνα: Τσίγκα Βούλα (πρόεδρος): 6942693007

Αυγέρη Μαρία (γραμματέας): 6909160092

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU