Λήστεψαν περίπτερο στη Νέα Ιωνία και συνελήφθησαν στη Νέα Χαλκηδόνα

Πηγή: www.ieidiseis.gr – Περισσότερες από 10 ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής, είχαν πραγματοποιήσει δύο σεσημασμένοι κακοποιοί που έπεσαν στα χέρια των αρχών το πρωί της Τετάρτης.

Λίγη ώρα πριν τους συλλάβουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν «χτυπήσει» ένα ακόμα περίπτερο στη Νέα Ιωνία.

Το αυτοκίνητό τους, εντοπίστηκε αμέσως μετά τη ληστεία στη Νέα Χαλκηδόνα έπειτα από αναζητήσεις και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει, πιστόλι REPLICA, αλλά και τα ρούχα που φορούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 49 και 57 ετών, είχαν συγκροτήσει από τα μέσα Οκτωβρίου συμμορία, η οποία έβαζε στο στόχαστρο καταστήματα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Ο 49χρονος, που είχε πάντοτε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ήταν εκείνος που εισέβαλε με το όπλο στα μαγαζιά. Αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, άρπαζε τις εισπράξεις και το έβαζε στα πόδια. Στο επιχειρησιακό όχημα διαφυγής, τον ανέμενε ο 57χρονο συνεργός του, που είχε τον ρόλο του οδηγού.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εξιχνιάσει 11 ληστείες, σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα, στους Αγίους Αναργύρους, στο Αιγάλεω, στην Πετρούπολη, στο Μαρούσι και στα Κάτω Πατήσια.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη σύλληψη των ληστών, ο 49χρονος ήταν καταζητούμενος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για παράβαση του νόμου περί όπλων κα ναρκωτικών και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Παλιός γνώριμος των αρχών ήταν και ο 57χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, αρπαγή και εκβίαση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU