ΚΚΕ: Τα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας του ΕΦΚΑ Νέας Ιωνίας αναδείχτηκαν σε περιοδεία του κόμματος

Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Νέα Ιωνία αναδείχτηκαν κατά της διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ το πρωί της Τρίτης, με επικεφαλής τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό όπου ενώ πριν κάποια χρόνια απασχολούνταν 75 εργαζόμενοι, σήμερα εργάζονται μόλις 25, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Ν. Ιωνίας, του N. Ηρακλείου και της Μεταμόρφωσης!

Η υποστελέχωση της υπηρεσίας έχει οδηγήσει όχι μόνο στην εξουθένωση των εργαζομένων αλλά και στην καθυστέρηση χιλιάδων ανθρώπων που εκκρεμούν οι συντάξεις τους ή έχουν διάφορες άλλες εκκρεμότητες με τον ΕΦΚΑ. Επιπλέον οι απαράδεκτες συμβάσεις μίσθωσης έργου (μπλοκάκι) 5 εργαζομένων της υπηρεσίας οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση καθώς ενώ οι ίδιοι έχουν αποκτήσει την αναγκαία εκπαίδευση για να συμβάλλουν στο έργο της υπηρεσίας, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να απομακρυνθούν.

Επίσης, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κατήγγειλαν ότι στο κατάστημα δεν υπάρχει καθαρίστρια (!) και ότι οι ίδιοι με βάρδιες έχουν επιφορτιστεί με την καθαριότητα των γραφείων, των τουαλετών, των κοινόχρηστων χώρων κ.α.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για το κτίριο όπου βρίσκεται το κατάστημα υπάρχουν μελέτες στατικότητας οι οποίες έχουν δοθεί στην διεύθυνση και επιβεβαιώνουν πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται και ότι σε περίπτωση σεισμού θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ της Ν. Ιωνίας και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους ώσπου να δοθούν λύσεις για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού της Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU