ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Νέα Ιωνία.

Το κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Νέα Ιωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην απρόσκοπτη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον, οι ελάχιστοι εργαζόμενοι παρά την φιλότιμη προσπάθεια, δεν φτάνουν για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών και οδηγούνται στην εξουθένωση. Συγκεκριμένα:

– Έχει  απομείνει ελάχιστο προσωπικό. Ενδεικτικά πριν κάποια χρόνια δούλευαν 75 εργαζόμενοι, έχοντας στην ευθύνη τους τον δήμο της νέας Ιωνίας ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 25 εργαζόμενους, έχοντας στην ευθύνη τους τρεις δήμους, της Νέας Ιωνίας, του Νέου Ηρακλείου και της Μεταμόρφωσης.

– Στο κατάστημα δουλεύουν 5 εργαζόμενοι με 14μηνη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου. Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν αν με την λήξη της σύμβασης τους θα υπάρξει ανανέωση ή όχι. Σημειώνουμε πως η παραμονή τους είναι απαραίτητη, λόγω του μειωμένου προσωπικού και λόγω του ότι τα τμήματα απονομής συντάξεων, που απασχολούνται οι 5 εργαζόμενοι, έχουν συνεχώς αυξημένο όγκο εργασίας.

– Στο κατάστημα δεν υπάρχει εργαζόμενος για την καθαριότητα. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με βάρδιες να καθαρίζουν τουαλέτες, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους.

– Για το κτίριο που βρίσκεται το κατάστημα υπάρχουν μελέτες στατικότητας, οι οποίες έχουν δοθεί στη διεύθυνση και επιβεβαιώνουν πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρεται ότι, σε περίπτωση σεισμού, ενδεχομένως να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων και των πολιτών.

     ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

– Για να στελεχωθεί το κατάστημα με προσλήψεις μόνιμου και αναγκαίου προσωπικού και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 5 εργαζόμενων που εργάζονται με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.

– Για την πρόσληψη εργαζόμενων στην καθαριότητα του καταστήματος με μόνιμες εργασιακές σχέσεις.

– Για τον ενδελεχή έλεγχο που αφορά την καταλληλότητα του κτιρίου με κριτήριο την ασφάλεια των εργαζόμενων και των ανθρώπων που εξυπηρετούνται σε αυτό.

 

Οι Βουλευτές

 

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU