ΚΚΕ Ν.Ιωνίας: «Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση στο γηπεδάκι 5×5 στον Άγιο Γεώργιο»

Αυτοψία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κ.Ο. Κέντρου Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ στο γηπεδάκι 5×5 που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας (οδός Πατρ. Ιωακείμ), το πρωί του Σαββάτου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «στο συγκεκριμένο γηπεδάκι προπονούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά ακαδημιών αθλητικών συλλόγων αλλά και εκατοντάδες λαού και νεολαίας. Θα περίμενε κάποιος ότι τουλάχιστον θα είναι ένας χώρος που θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Και όμως:

O πλαστικός τάπητας του γηπέδου σε πολλά σημεία είναι ξηλωμένος κάτι που αποτελεί πηγή κινδύνου για σοβαρούς τραυματισμούς για τους αθλούμενους.

Τα κιγκλιδώματα που περιβάλλουν τον αθλητικό χώρο είναι σε πολλά σημεία ξηλωμένα και κυριολεκτικά κρέμονται σαν ξυράφια δίπλα στους αθλούμενους και την ίδια στιγμή τα δοκάρια των τερμάτων δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένα.

Τα τσιμεντένια τοιχία που περιβάλουν το γηπεδάκι δεν είναι ντυμένα με προστατευτικά μαξιλάρια, οι πάγκοι είναι κατεστραμμένοι, πρίζες κρέμονται μέσα στο γήπεδο, πίνακες ρεύματος δεν είναι ασφαλισμένοι.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, το γηπεδάκι δεν έχει αποδυτήρια και τουαλέτα με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι αθλούμενοι να αλλάζουν στο αίθριο και όταν χρειάζονται να πάνε τουαλέτα να χρησιμοποιούν τους γύρω χώρους πρασίνου…

Για την πολύ επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές της Ν. Ιωνίας που διαχρονικά δεν έχουν κάνει τίποτα για την συντήρηση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σήμερα εικόνες εγκατάλειψης και έχουν μετατραπεί σε παγίδες ατυχημάτων για του αθλούμενους.

Να μας πουν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι αν συμβεί το οτιδήποτε σε ένα παιδί, σε έναν αθλούμενο θα μας φταίει η κακιά ή ώρα;

Καλούμε την δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα, έστω και τώρα, με γνώμονα την ασφάλεια των αθλούμενων και όλων όσων χρησιμοποιούν το γηπεδάκι στον Άγιο Γεώργιο,  να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση από τον δημοτικό και τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αποκατάσταση των υποδομών του.

Η ασφάλεια των παιδιών, των αθλούμενων, του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας έχει αξία, δεν είναι κόστος».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU