ΚΚΕ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με γονείς για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Με την μαζική συμμετοχή γονέων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η σύσκεψη-συζήτηση των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας, Περισσού και Καλογρέζας με θέμα «Τα σχολεία ανοίγουν – Ποιος θα προστατέψει τα παιδιά μας;».

Εισηγητές της συζήτησης ήταν η Βούλα Τσίγκα, μέλος της Τ.Ε. Β/Δ Αθήνας και ο Αλέξανδρος Ματθαίου, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών που έχει λάβει η κυβέρνηση  για το άνοιγμα των σχολείων, προβάλλοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για μια σειρά μέτρα που διεκδικούν Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες γονιών, όπως τάξεις έως 15 μαθητές κ.ά.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΚΕ για το σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε μόρφωση σε αντιπαράθεση με τον νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, διαφοροποιεί το διδακτικό περιεχόμενο από σχολείο σε σχολείο και εμπλέκει στη λειτουργία του ιδιώτες-χορηγούς, ΜΚΟ κ.ά. Έθεσαν την αναγκαιότητα οι σύλλογοι γονέων σε όλες τις βαθμίδες να αγκαλιαστούν από τους γονείς για να δημιουργηθούν κάστρα αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε σχολείο και να συγκροτηθεί ένα απροσπέλαστο τοίχος από γονείς-εκπαιδευτικούς-μαθητές ώστε το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.

Ακολούθησαν ερωτήματα και πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους γονείς που μετέφεραν την πείρα από το ένα σχολείο στο άλλο.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU