ΚΚΕ Ν.Ιωνίας: “Με επιτυχία η εκδήλωση με τους συνταξιούχους της Ν. Ιωνίας και ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απρίλη, η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ, στον δημοτικό κινηματογράφο Ν. Ιωνίας «ΑΣΤΕΡΑΣ» με θέμα «Οι συνταξιούχοι με το ΚΚΕ για τις ανάγκες και το δίκιο τους» το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απρίλη, στον δημοτικό κινηματογράφο Ν. Ιωνίας «ΑΣΤΕΡΑΣ», με κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υποψήφιο Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα και υποψήφιο δήμαρχο Ν. Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο Νίκος Αθανασίου, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του συνδέσμου συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ περιοχών, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δεκάδες συνταξιούχους που κατέκλισαν την αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου, κάλεσε όλους να μη χαθεί λεπτό και να δώσουν την μάχη για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, που είναι το μόνο Κόμμα που στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πέτρος Αλέπης που τόνισε ότι «στις 25 μέρες που απομένουν έως τις εκλογές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ισχυροποιήσουμε με την ψήφο μας τη δική μας δύναμη, το κόκκινο ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ!» και ότι «απευθυνόμαστε στους συνταξιούχους, στους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, που συνεχίζεται ασταμάτητα το αγώνα για την δική σας ζωή, των παιδιών και των εγγονιών σας και σας λέμε ότι στις εκλογές μπορούμε να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια».

Συνέχισε λέγοντας πως «Η ΝΔ θέλει σταθερότητα με αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει προοδευτική διακυβέρνηση για να υπάρχει σταθερότητα, με το ΠΑΣΟΚ μπαλαντέρ του αντιλαϊκού μαγειρέματος για να αλλάζουν όλοι μαζί σταθερά τα φώτα του λαού μας» και πως «μετά τις εκλογές τα παζάρια μεταξύ τους θα κορυφωθούν και πολύ πιθανά να καταλήξουν σε κυβερνητικές συμπράξεις που τάχα τώρα απορρίπτουν». Είπε πως «Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους, δεν λέει και ξελέει, δεν είναι διαθέσιμο για αντιλαϊκά παιχνίδια γιατί είναι ταγμένο στην άλλη όχθη του ποταμού, αυτή των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, κάτι που είναι ένας πολύ βασικός λόγος για να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ».

Υπογράμμισε ότι «σταθερότητα για τους συνταξιούχους, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι να υπάρχει σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθός και σύνταξη, κοινωνική ασφάλιση και σύγχρονα νοσοκομεία, υγεία φάρμακα σχολεία, δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και να ζούμε σε ειρηνικό περιβάλλον» και πως τελικά «είναι τελείως διαφορετικό πως εννοεί την σταθερότητα το ΚΚΕ και πως οι υπόλοιποι».

Συνεχίζοντας είπε πως «κυβέρνηση μπορεί να βγει την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών γιατί οι βάσεις είναι ήδη έτοιμες, δηλαδή το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει Ταμείο ανάκαμψης που είναι Υπερμνημόνιο για το λαό, την πράσινη ανάπτυξη και το χρηματιστήριο ενέργειας με τους υπέρογκους λογαριασμούς και τα χαράτσια για το λαό, την κλιμάκωση του Ιμπεριαλιστικού Πολέμου στην Ουκρανία με την συμμετοχή της χώρας μας, την συμφωνία στα Ελλληνοτουρκικά, τους πλειστηριασμούς κ.α.».

Τόνισε πως «Ναι να φύγει ο Μητσοτάκης και να ενισχυθεί το ΚΚΕ που τον πολέμησε αυτόν και την ΝΔ με όλες του τις δυνάμεις σπάζοντας απαγορεύσεις, πρωτοστατώντας σε μεγάλους λαϊκούς- εργατικούς αγώνες, διαδήλωσε από την πρώτη μέρα του πολέμου από την Ρώσικη στην αμερικάνικη πρεσβεία λέγοντας πως δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών» όταν την ίδια στιγμή «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ, και μαζί όλοι τους καταψήφισαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικία από τους πλειστηριασμούς, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και όταν μέσα στην πανδημία όταν ο κόσμος πέθαινε εκτός ΜΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε θα λογαριαστούμε μετά και πρότεινε υπουργούς κοινής αποδοχής με την ΝΔ!».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε σε σενάρια ανοχής ή στήριξης σε κυβερνήσεις με συμφωνία σε 5-6 σημεία λέγοντας πως «όταν βγαίνει μια κυβέρνηση, δεν βγαίνει για 2-3-4 σημεία αλλά για όλα τα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής»  και κάλεσε του παρευρισκόμενους να σκεφτούν τι θα συνέβαινε «αν το ΚΚΕ συμμετείχε σε μία τέτοια κυβέρνηση και προέκυπτε του θέμα της απελευθέρωσης του ΟΣΕ ή του νερού ή της διευθέτησης των ελληνοτουρκικών τι έλεγε στο λαό, ότι έχουμε εκλεγεί για 5 σημεία και τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν;».

Αναφέρθηκε επίσης στο ΜΕΡΑ 25 και ότι ενώ προβάλλεται από συγκεκριμένους κύκλους ως κάτι νέο στην πραγματικότητα «το πρόγραμμα του είναι ακριβώς το αντίθετο» και ότι «Λένε ότι το πρόβλημα τους είναι το καθεστώς Μητσοτάκης ΑΕ, αθωώνοντας εσκεμμένα το καπιταλιστικό σύστημα και τη λειτουργία του, λένε να είμαστε στο ΝΑΤΟ αλλά πιο ήπια (!), είπε και ο αρχηγός τους παλιότερα ότι θα πούλαγε τον ΟΣΕ για ένα ευρώ και ότι μπορεί το ΜΕΡΑ25 να τα βρει με όλους αλλά προεκλογικά, τόση αξιοπιστία δηλαδή».

Για τους συνταξιούχους είπε πως έχουν αποδείξεις για το που οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, με το κόψιμο των συντάξεων, με την καθυστέρηση των καταβολών, με τις μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με τα αναδρομικά που ακόμη δεν έχουν δοθεί κ.α. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ότι «με το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έγιναν  μια σειρά παρακρατήσεις και μειώσεις, αφού μείωσε τις κατώτερες συντάξεις, κατάργησε πλήρως το ΕΚΑΣ, περιέκοψε τις επικουρικές και πως με το νόμο Κατρούγκαλου πήγε την σύνταξη στα 67 με 40 χρόνια εργασίας, διατηρώντας όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων» και πως σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατήργησε τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον έκανε ακόμη χειρότερο.

Επίσης, μίλησε για το τι επιφυλάσσει από εδώ και πέρα το καπιταλιστικό κράτος, η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή στον συνταξιούχο καθώς «πας στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Ν. Ιωνία και βλέπεις μια πλήρως αποψιλωμένη κατάσταση, πας στο Κέντρο Υγείας η κατάσταση ίδια, πας στο Αγία Όλγα οι ελλείψεις τεράστιες, πας τα εγγόνια σου μια βόλτα και οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πέτρος Αλέπης είπε ότι «έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε το τσαγανό, το πείσμα, την ανιδιοτέλεια των Κομμουνιστών και θα τα καταφέρουμε, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, γερά» καλώντας σε αποφασιστική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσιος διάλογος.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU