Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας – Για τη δωρεά στο Παναιτώλιο από ΜΚΕ

Αγαπητοί συνδημότες, πριν από ένα περίπου μήνα, στις 27 Μαρτίου 2023, η δυναμική και αποφασιστική κινητοποίηση των γονιών και των παιδιών της Αλσούπολης και της Καλογρέζας, μετά το αγωνιστικό προσκλητήριο των συλλόγων γονέων του 10ου Δημοτικού σχολείου Αλσούπολης και  των Παιδικών Σταθμών Ν. Ιωνίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας υποχρέωσε τη Δημοτική Αρχή να ψηφίσει την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση αποκατάσταση της παιδικής χαράς του Παναιτωλίου που ξήλωσε εντελώς αδικαιολόγητα.

Η ανησυχία των γονιών ότι το αιφνιδιαστικό ξήλωμα της παιδικής χαράς αποσκοπεί στην αλλαγή χρήσης του χώρου και στην κατάργηση της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης όλου του λαού, (ερώτημα που η Δήμαρχος αρνιόταν πεισματικά να απαντήσει) όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ήταν βάσιμη.

Διότι, λίγες ημέρες αργότερα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά την οποία η δήμαρχος κ. Θωμαΐδου εξόργισε κυριολεκτικά  τους γονείς και τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνούμενη να δεσμευτεί ότι θα ξαναστηθεί άμεσα η παιδική χαρά, εμφανίστηκε από το πουθενά μια «ΑΣΤΙΚΗ  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία  με επιστολή της προς τον Δήμο (5 Απριλίου 2023) εκφράζει την πρόθεσή της να δωρίσει (!!!) τον εξοπλισμό της Παιδικής Χαράς στη θέση Παναιτώλιο, και συγκεκριμένα όπως αναφέρει επί της Πλατείας Παναιτωλίου.

Εν συνεχεία, στις 6/4/2023 η κ. Θωμαΐδου ζήτησε με εισήγησή της προς τη οικονομική επιτροπή την αποδοχή της Δωρεάς η οποία στις 11/4/2023 έγινε αποδεκτή από 5 Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και 1 παρών από τον εκπρόσωπο του κ. Μανούρη.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Είναι φυσικό Δημοτικές Αρχές που δεν εναντιώνονται σ΄ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, και δεν διεκδικούν κρατικούς πόρους για να φτιαχτούν παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, γήπεδα κ.α.  να τους αναζητούν είτε από «ευεργέτες» είτε από την ιδιωτικοποίηση αυτών των χώρων, δηλαδή την επί πληρωμή χρήση τους.

Και ως επί το πλείστον, «αγαθοεργίες» και «δωρεές» εταιρειών δεν πραγματοποιούνται χωρίς ανταλλάγματα.

Η Δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή οφείλουν να απαντήσουν:

Γιατί ενώ γνώριζαν για τη δωρεά δεν ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους παριστάμενους γονείς για αυτό;

Πότε και γιατί πήραν αυτή την πρωτοβουλία να απευθυνθούν σε μία ΜΚΕ, χωρίς να προηγηθεί  μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας για το κόστος και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και να απαιτήσουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αποκατάστασή της;

Τι συζήτησε με τη συγκεκριμένη ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; (π. χ.  αξιοποίηση του χώρου έναντι αμοιβής για διάφορες εκδηλώσεις κ.α.;)

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας μπροστά σε αυτή την εξέλιξη καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο τον Ιωνιώτικο Λαό. Γιατί όπως αποδείχτηκε έμπρακτα με τον αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τις κάθε είδους αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής

Να απαιτήσουμε τώρα, να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αποκατάσταση της παιδικής χαράς στο Παναιτώλιο και να ξαναστηθούν όλες οι παιδικές χαρές στις πλατείες της πόλης μας.

Για να μην περάσουν τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων, του αθλητισμού,  του πολιτισμού, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας κ.α.

ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ  ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΟ  ΛΑΟ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κ. ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Π. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Θ. ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ – Ε. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ – Α. ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU