Δήθεν “συντηρητές ανελκυστήρων” ξάφρισαν 2000 ευρώ στο Ηράκλειο Αττικής

Συμμορία δήθεν «συντηρητών ανελκυστήρων» έκανε την εμφάνιση της στο Ηράκλειο Αττικής και κατάφεραν να φύγουν από το σπίτι ενός υπερήλικα με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 12 Μαρτίου, με τον 90χρονο να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι όλα συνέβησαν την ώρα που περίμενε ταξί για να πάει σε έναν γιατρό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την κατάθεση του υπερήλικα στο Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου Αττικής, ενώ βρισκόταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει και περίμενε το ταξί, τον πλησίασε ένας άνδρας, ο οποίος του είπε πως είναι αδελφός του συντηρητή του ανελκυστήρα και πως ήρθε για την επισκευή του. Μάλιστα, ζήτησε από τον 90χρονο να του ανοίξει την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας, κάτι που έγινε καθώς ο υπερήλικας πείστηκε ότι απέναντι του έχει έναν τεχνικό κι όχι έναν επίδοξο διαρρήκτη. Αυτό αποδείχτηκε μοιραίο λάθος…

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ενώ ο 90χρονος ήταν ακόμα στην πυλωτή, είδε τρεις άνδρες να βγαίνουν τρέχοντας από την πολυκατοικία, αναγνωρίζοντας ότι ανάμεσα τους ήταν και ο υποτιθέμενος «συντηρητής ανελκυστήρων». Αντιλαμβανόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά, ο υπερήλικας ανέβηκε στην οικία του (σ.σ. μεζονέτα 3ου και 4ου ορόφου) και διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ποντικοί» άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 2.000 χιλιάδων ευρώ από ένα σακάκι που είχε στην ντουλάπα στο υπνοδωμάτιό του.

Στην κατάθεση του ο 90χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται τα χαρακτηριστικά των δραστών, παρά μόνο ότι ήταν μετρίου αναστήματος και φορούσαν σκούρες μπλε φόρμες εργασίας. Την προανάκριση ανέλαβε το Τ.Α. Ηρακλείου Αττικής.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU