Τι γίνεται με τα γκρεμίσματα σε Ελευθερούπολη και Καλογρέζα; Σφοδρή διαμάχη μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονας αντιπολίτευσης

Σε σίριαλ εκτυλίσσεται η κατεδάφιση κατασκευών και ο καθαρισμός, σε χώρους που βρίσκονται επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως ή αλλιώς και νέα Βυζαντίου όπως την αποκαλούν αρκετοί κάτοικοι.

 

Αρχικά ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης έκανε σφοδρή επίθεση στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της πρώην Δημάρχου Δέσποινας Θωμαϊδου, εξαπολύοντας βαρύτατες κατηγορίες, ενώ δημόσια απάντηση και αντίδραση υπήρξε από τον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Αντώνη Καρβουνιάρη, με ανάρτησή του στα social media.

 

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας προχώρησε τόσο στην κατεδάφιση κατασκευών, όσο και στον καθαρισμό σε 2 χώρους:

 

  • Αρχικά στην Ελευθερούπολη, σε έκταση που βρίσκεται στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο ύψος του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» (Δείτε και εδώ σχετικά: Νέα Ιωνία – Καθαρίστηκε οικόπεδο για να γίνει πάρκο τσέπης – Βίντεο)
  • Στη συνέχεια στην Καλογρέζα, σε έκταση που βρίσκεται πάλι στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, αλλά αυτήν τη φορά στο ύψος της Καλογρέζας (αρχή Αλαμάνας).

 

Στη δεύτερη περίπτωση όμως η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής ήταν πιο αναλυτική σε σχέση με την πρώτη ανακοίνωση και μάλιστα υπήρχε, μεταξύ άλλων, μια σημαντική προσθήκη: Αυτήν τη φορά τονιζόταν με έμφαση ότι επρόκειτο για καταπατημένο χώρο και μάλιστα με τη φράση «Δεύτερος καταπατημένος κοινόχρηστος χώρος παραδίδεται όμως πολίτες», ουσιαστικά δηλαδή με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση χαρακτηριζόταν ως καταπατημένη έκταση και η πρώτη περίπτωση.

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «παραδώσαμε σήμερα στους πολίτες της Νέας Ιωνίας άλλον έναν καταπατημένο, κοινόχρηστο χώρο.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, (διοικητική αποβολή), προβήκαμε στο γκρέμισμα αυθαίρετων κατασκευών και επι των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αλαμάνας.
Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι να μεγαλώσει ο χώρος του πεζοδρομίου, σε ένα επικίνδυνο σημείο της λεωφόρου και να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των κατοίκων.
Συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας”.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Έκφραση» κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, την παράταξη δηλαδή της πρώην Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου.

 

Όπως δήλωσε, μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας την περασμένη Τρίτη αλλά και χθες, φέρνοντας μαζί τους ένα φερόμενο ιδιοκτήτη του οικοπέδου που έγινε η πρώτη παρέμβαση, στην Ελευθερούπολη, για να σταματήσουν οι εργασίες.

 

Επίσης τόνισε πως την Τρίτη οι ίδιοι, μέλη δηλαδή της μείζονος αντιπολίτευσης, κινητοποίησαν κατοίκους στην Καλογρέζα, συμπληρώνοντας πως η προηγούμενη δημοτική αρχή κινητοποιεί ιδιώτες, (που τους έχει κοινοποιηθεί η διοικητική αποβολή με απόφαση δικαστηρίου), για να σταματήσει τη διαδικασία απόδοσης κοινοχρήστων και δημοτικών χώρων στους πολίτες.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης «τρέχουν στις Τεχνικές Υπηρεσίες αναζητώντας πιθανούς ιδιοκτήτες και κινητοποιώντας τους για να σταματήσουμε τις εργασίες; Αυτό που κάνω είναι καταγγελία. Θα το κάνω και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν μάρτυρες. Χθες έψαχναν να βρουν τους ιδιοκτήτες».

 

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας δήλωσε επίσης πως υπάρχει έγγραφο για τη διοικητική αποβολή από το 2021, η οποία όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.

 

Απάντηση του Αντώνη Καρβουνιάρη

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης υπήρξε άμεση αντίδραση από τον πρώην αντιδήμαρχο Αντώνη Καρβουνιάρη, με ανάρτησή του στα social media. Όπως σημειώνει, «τις  τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ συζήτηση, για το χώρο της Εθνικής Αντιστάσεως όπου εδώ και πολλά  χρόνια έχει  καταληφθεί από οικογένειες Ρόμα.

 

Κάποια στιγμή εμείς σαν διοίκηση, με την συνδρομή της Αστυνομίας, της δημοτικής αστυνομίας, τις υπηρεσίας του περιβάλλοντος και τις μηνύσεις των ιδιοκτητών των σπιτιών που παρανόμως  κατέλαβαν οι Ρομά, καταφέραμε και τους απομακρύναμε.

 

Οι συνθήκες στον συγκεκριμένο χώρο ήταν άθλιες, τόσο από την παραβατικότητα  & από την βρώμα, αλλά κυρίως από την τεράστια χωματερή, που είχαν δημιουργήσει με σκουπίδια, σίδερα, μπάζα, & πολλά άλλα υλικά.

Εμείς καθαρίσαμε τον συγκεκριμένο χώρο, στις 30/3/22. Τα Video & οι foto που ανεβάζω το αποδεικνύουν & δείχνουν περίτρανα ποιοι φρόντισαν να καθαριστεί ο συγκεκριμένος χώρος. Αυτό για όλους εσάς που μόνο να κατηγορείτε ξέρετε χωρίς να γνωρίζετε πολλά.

Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Διότι  άλλο είναι το ΚΑΘΑΡΙΖΩ  & άλλο  το ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΩ. Εγώ πάντως στο πρόσφατο δημ.συμβουλιο, στις 11/3/24 ενημέρωσα όλο το σώμα πως υπάρχουν ιδιοκτήτες των  συγκεκριμένων ακινήτων από την στιγμή που ήρθαν & τους γνωρίσαμε όταν καθαρίζαμε τον χώρο.

 

Στο τι γίνεται σήμερα δεν θέλουμε  να ασχοληθούμε  περισσότερο, παρ’ όλο που έχουμε εικόνα  σαφή & ενημερωνόμαστε συνεχώς. Σταματώ εδώ και απλά παρακολουθούμε τις οποίες εξελίξεις ως έχουμε υποχρέωση, τόσο απέναντι  στο καλό των δημοτών μας όσο & απέναντι στο καλό της πόλης μας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU