Ηράκλειο Αττικής – Γκαράζ κλεμμένων αυτοκινήτων (κυρίως Smart) αποκάλυψε η πυρκαγιά στην Ηρακλείου

Τελικά μόνο τυχαία δεν ήταν την περασμένη Πέμπτη η προτροπή των αστυνομικών να μην πλησιάσουν κοντά οι δημοσιογράφοι και να μην παίρνουν κοντινές φωτογραφίες, σε υπόγειο χώρο-συνεργείο που ξέσπασε πυρκαγιά, στη λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος του «Γερμανού».

Όπως αποκαλύφθηκε, ο χώρος που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν και χώρος αποθήκευσης κλεμμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες κυρίως Smart, τα οποία γινόντουσαν ανταλλακτικά!  

Λίγη ώρα μετά την πυρκαγιά βρέθηκε στο χώρο και το zonews.gr και οι συστάσεις της Αστυνομίας ήταν ξεκάθαρες: «Παρακαλώ μην τραβάτε κοντινές φωτογραφίες», προφανώς μέχρι να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που ήδη υπήρχαν.

Μάλιστα ήδη υπήρχαν κάποιες πληροφορίες για ύποπτη παρουσία αρκετών αυτοκινήτων μάρκας Smart στον χώρο:

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για πυρκαγιά και αμέσως έφτασαν στο σημείο εντοπίζοντας σε υπόγειο χώρο πλήθος από κλεμμένα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά.

Όπως διαπιστώθηκε οι αστυνομικοί βρίσκονταν -από ένα τυχαίο γεγονός- στο κρησφύγετο σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα και στη συνέχεια πουλούσε τα ανταλλακτικά ως μεταχειρισμένα αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβαν δύο άτομα στο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της συμμορίας αφού έκλεβαν τα αυτοκίνητα τα μετέφεραν σε αποθήκη νομιμοφανούς εταιρίας που δραστηριοποιείτο στην πώληση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα».

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν τα εξαρτήματά τους, τα διέθεταν προς πώληση στην επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Σημειώνεται ότι είχαν αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για: την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και την ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.

Από έρευνα στην αποθήκη της επιχείρησης και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 13 αυτοκίνητα, 10 εκ των οποίων έχουν εξακριβωθεί ως κλεμμένα, πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, πόρτες αυτοκινήτου, κονσόλα, 6 φανάρια, 3 άδεις κυκλοφορίας αυτοκινήτων, 2 πινακίδες κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ. Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των έτερων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU