Νέα Ιωνία – Γ. Πρωτούλης: Να φέρουμε τα πάνω κάτω σε όλες τις εργατογειτονιές της Αττικής (VIDEO

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα, κόντρα στην καταστροφική πολιτική του κέρδους, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη, να φέρουμε τα πάνω κάτω σε όλες τις εργατογειτονιές, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μπορούμε τα ψηφοδέλτια «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το κόκκινο γαρύφαλλο να τα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά, υπογράμμισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην συγκέντρωση που έγινε στη Νέα Ιωνία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. (Δείτε εδώ video)

Φίλες και φίλοι,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Λίγες μόνο μέρες απομένουν για τις εκλογές σε Περιφέρειες και δήμους. Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά.

Το δήλωσε άλλωστε και ο πρωθυπουργός προχτές στο υπουργικό συμβούλιο! Κάλεσε εκείνους τους οποίους εκφράζει πολιτικά, τους επιχειρηματικούς ομίλους και φυσικά τον κομματικό του μηχανισμό να δώσει μάχη για να «…έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις»! Όλοι επομένως καταλαβαίνουμε ότι την επόμενη μέρα δεν θα μιλάνε για «νίκη της αυτοδιοίκησης»!

Το δικό μας συμφέρον είναι να έχουμε ανθρώπους που θα συγκρούονται με αυτές τις κυβερνητικές στοχεύσεις οι οποίες σμπαραλιάζουν σήμερα τα δικαιώματά μας, θέλουν να μας κάνουν να μην ονειρευόμαστε τη ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη στον 21ο αιώνα.

Μπορούμε τα ψηφοδέλτια «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το κόκκινο γαρύφαλλο να τα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά!

Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!

Γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στην ήττα του ρεαλισμού της υποταγής στα λίγα, του ρεαλισμού των σωτήρων και Μεσσίων που οδηγεί στην απογοήτευση.

Όσο και αν θέλουν να περάσει στα βουβά αυτή η μάχη, όσο και αν θέλουν να προστατέψουν τους εκλεκτούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής από την απόδοση ευθυνών για τα έργα και τις ημέρες τους, που έχουν καταστρέψει τις πόλεις και έχουν διαμορφώσει μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, δεν θα τους περάσει!

Στις 8 Οκτώβρη μπορούμε να παρατάξουμε μαζί μας περισσότερους αγωνιστές δημάρχους σαν τον γνωστό σε όλους μας σύντροφο Κώστα Πελετίδη, που έχει κάνει στις κυβερνήσεις και τους μεγαλοεργολάβους εδώ και 10 χρόνια τον βίο αβίωτο, δίνοντας ανάσες ανακούφισης στον λαό της Πάτρας, προστατεύοντάς τον από την εγκληματική πολιτική τους.

Έτσι και εδώ στη Ν. Ιωνία από τις 8 Οκτώβρη με τον σύντροφο Π. Αλέπη μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Έτσι και σε όλες τις εργατογειτονιές της Αττικής.

Για να δυναμώσει η οργανωμένη διεκδίκηση απέναντι στην «κανονικότητα» που θέλουν να μας επιβάλουν. Απέναντι και στην προσβολή της νοημοσύνης των ανθρώπων που για να ταΐζουν με τεράστια κέρδη λίγους, μιλούν για πρωτόγνωρα φαινόμενα 16.000 χρόνων χωρίς να ντρέπονται…

Βλέπετε στα ίδια ψηφοδέλτια να βρίσκονται αγκαλιά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και απορείτε. Δεν προκαλεί σε μας έκπληξη, γιατί τους έχουμε δει όλες τις φορές να ψηφίζουν μαζί τους προϋπολογισμούς των περικοπών για τον λαό, μαζί ψηφίζουν τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων ομίλων. Παρέα:

  • Αποψίλωσαν κρίσιμες υπηρεσίες, καθώς από το 2011 έχουν συνταξιοδοτηθεί 1.715 εργαζόμενοι της Περιφέρειας και έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόλις 106 θέσεις.
  • Άφησαν την Περιφέρεια χωρίς υποδομή σε μέσα προστασίας, μηχανήματα στο έλεος μεγαλοεργολάβων και ιδιωτών που μπουκώνουν με ζεστό χρήμα. Μήδεια… Μπάλος
  • Πρόβαλλαν ως «λύση» τις κατευθύνσεις και τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, που θεωρεί «μη επιλέξιμα» τα έργα για την προστασία του λαού, αφού αυτά δεν αποφέρουν κέρδος για τις εταιρείες και αντιμετωπίζονται ως «κόστος». Γι’ αυτό και σήμερα για την αντιπλημμυρική προστασία δίνεται μόνο το 3% από τον προϋπολογισμό έργων στην Περιφέρεια. Λιγότερο από 10 εκατ. και για τον πράσινο περίπατο της παραλιακής 25 εκατ.! Τα οποία τα έβαλαν και στο περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης, που για να εκταμιευτεί η δόση ψηφίζονται άγρια μέτρα προαπαιτούμενα όπως το 13ωρο του Γεωργιάδη! Την ίδια στιγμή έβγαλαν 800.000 για αντιπλημμυρικά έργα και την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Β. Ελλάδας, που προφανώς τα είχαν βάλει προεκλογικά για να παρουσιάσουν ότι από αυτό το ταμείο θα έχει όφελος και ο λαός μας.
  • Κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το διαχρονικό έγκλημα στη Φυλή και να προωθείται η καρκινογόνα καύση για τα σκουπίδια, βαφτίζοντάς την «πράσινη».

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα, κόντρα σε αυτή την «αυτοδυναμία» της καταστροφικής πολιτικής του κέρδους!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Όπως τα καταφέραμε στην COSCO, όπως το κάναμε στην «e-food», όπως αφήσαμε στα χαρτιά πολλές από τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, όπως τα καταφέραμε σε ένα πλήθος από χώρους δουλειάς, όπως στα πανεπιστήμια που οι φοιτητές ανέδειξαν ξανά την ΠΚΣ 1η δύναμη, όπως εδώ στις εργατογειτονιές της Αττικής, που εμποδίσαμε εκατοντάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και καταστημάτων μικρών αυταπασχολουμένων. Όπως κρατήσαμε και φτιάξαμε με αγώνα μεγάλους ελεύθερους δημόσιους χώρους όπως το πάρκο Τρίτση. Χωρίς την ΚΝΕ και το Φεστιβάλ να πλημμυρίζει με εκατοντάδες χιλιάδες κάθε Σεπτέμβρη εδώ και χρόνια, θα το είχαν κόψει κομμάτια και θα το είχαν πουλήσει.

Σήμερα, χιλιάδες αγωνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κάνουν πράξη την αλληλεγγύη βγάζοντας από τη λάσπη και τις στάχτες χωριά και πόλεις.

Οργανώνουν την πάλη παντού και για όλα τα δικαιώματα του λαού, στους εργασιακούς χώρους, στις σχολές και τα σχολεία, στα χωράφια, στις γειτονιές.

Είναι ο μόνος δρόμος που μας δίνει μικρές και μεγάλες νίκες καθημερινά και βάζει τα βάθρα για τη συνολική ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που μας καίει το καλοκαίρι και μας πνίγει το φθινόπωρο.

Αυτόν τον όμορφο δρόμο, τον δρόμο της πραγματικής ελπίδας, σας καλούμε να τον βαδίσουμε μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Όλοι και όλες δίνουμε τη μάχη σαν ένας άνθρωπος, με όλες μας τις δυνάμεις για να ανθίσουν τα κόκκινα γαρίφαλα στις κάλπες στις 8 Οκτώβρη!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU