Θανάσης Γαλανάκος – Ηράκλειο Αττικής: Η οδική παιδεία σώζει ζωές

Τα τροχαία δυστυχήματα στην χώρα μας αυξάνονται σε ετήσια βάση και αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες  θανάτων σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 σημειώθηκαν 9.083 τροχαία ατυχήματα, για το 2021 σημειώθηκαν 10.454 και για το 2022 είχαμε 11.200.

Με αυτά τα στοιχεία η χώρα μας καταλαμβάνει σε αριθμό ατυχημάτων  την 23η θέση ανάμεσα στις 27 της Ευρωζώνης την στιγμή που έχουμε σημαντικές βελτιώσεις στους οδικούς άξονες τόσο προς την Βόρεια Ελλάδα όσο και προς την νότια.

Ο σημαντικός παράγοντας πρόκλησης των ατυχημάτων στους δρόμους είναι η έλλειψη οδικής παιδείας κάτι που η Πολιτεία έχει χρέος να επενδύσει στην βελτίωσή της.

Με την δική σας στήριξη στις δημοτικές εκλογές στις  8 Οκτωβρίου η βασική μου προτεραιότητα θα είναι να συμβάλλω στο βαθμό που είναι εφικτό στην βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών με σκοπό το Ηράκλειο Αττικής να εξελιχθεί σε πόλη πρότυπο.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με βασικούς άξονες 1) θα αναδεικνύουμε καθημερινά την σπουδαιότητα της προτεραιότητας των πεζών όπου υπάρχουν διαβάσεις 2) το όριο ταχύτητας εντός της πόλης να προσαρμοστεί στα 40χλμ με ειδικές σημάνσεις και κάμερες ασφαλείας όπου θα καταγράφεται το όριο ταχύτητος και 3) ημερίδες ενημέρωσης μαθητών  Λυκείου  από υπεύθυνους σχολών οδήγησης της πόλης μας.

Με σκληρή δουλειά και συνέπεια θα επιτύχουμε μαζί την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και κατ επέκταση την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους.

 

Με εκτίμηση

Γαλανάκος Θανάσης

 

Ο Θανάσης Γαλανάκος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU