ΚΚΕ: “Έξω οι φασίστες από τη γειτονιά μας”

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής μας, πως φασιστικές ομάδες έχουν αναγγείλει «πανευρωπαϊκή συνάντηση» την 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο. Καλούμε άμεσα το λαό της Βορειοδυτικής Αθήνας να απομονώσει τους φασίστες, να μη βρίσκουν μέρος να σταθούν πουθενά σε χώρους δουλειάς, σχολεία, γειτονιές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που ενώ στέλνει τις δυνάμεις καταστολής στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, όπως ενάντια στους πλειστηριασμούς, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αποτρέψει αυτή τη φασιστική παρασύναξη που είναι ανακοινωμένη εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα. Όλα αυτά μάλιστα ενώ στην περιοχή μας ζήσαμε μέσα στο καλοκαίρι τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από ναζί που ανενόχλητοι πραγματοποίησαν το εγκληματικό τους έργο.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που επιβεβαιώνεται η επιθετική, η εχθρική πολιτική του αστικού κράτους απέναντι στο λαό. Στην πρώτη φωτιά καίγεται η μισή Πάρνηθα, στην πρώτη βροχή πλημμυρίζουν νομοί ολόκληροι και πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι. Η κυβέρνηση νομοθετεί ένα εργασιακό έκτρωμα για να δουλεύουμε 13ωρα και να λέμε κι ευχαριστώ. Η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απογειώνεται με πολύ σοβαρές συνέπειες, ενώ ο ελληνοτουρκικός διάλογος προετοιμάζει επώδυνες και επικίνδυνες συμφωνίες για τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ξέρουμε καλά πως ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις ο λαός αντιδρά, βγαίνει στο δρόμο, οργανώνεται και παλεύει για το δίκιο του. Έτσι το σύστημα αξιοποιεί και τις φρικιαστικές «εφεδρείες» του, αμολάει τα μαντρόσκυλά του, τα φασιστικά αποβράσματα, για να μας φοβίσει.

Είναι όμως γελασμένοι. Δε θα τους περάσει. Ο λαός μας θα δυναμώσει τον αγώνα του για τη ζωή και τις ανάγκες του και εδώ το ΚΚΕ αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις.

Τους προειδοποιούμε: Στις γειτονιές του Μπλόκου της Καλογρέζας, της Ηλέκτρας Αποστόλου, της προσφυγιάς, των εργατών και των ανθρώπων του μόχθου, δεν χωράνε οι φασίστες. Στα τσακίδια από εδώ, η θέση σας είναι στον υπόνομο, στον βούρκο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τους φορείς, τα μαθητικά συμβούλια,  να πάρουν αποφάσεις μαζικής καταδίκης και αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στη φασιστική «συνάντηση».

1/10/2023

Τομεακή Επιτροπή Β/Δ Αθήνας του ΚΚΕ

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU