Ηράκλειο Αττικής: Ανακοίνωση της Κόκκινης Ρωγμής για την αύξηση των δημοτικών τελών

Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η δημοτική αρχή Μπάμπαλου έφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 10%.

 

Συγκεκριμένα ο συντελεστής για τις κατοικίες ανεβαίνει από 1,24€ ανά τετραγωνικό μέτρο σε 1,36€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Για τους επαγγελματικούς χώρους η αύξηση είναι από 4,40€ ανά τετραγωνικό μέτρο σε 4,83€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Η πολιτική όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία και του Δημου Ηρακλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της «δημοσιονομικής προσαρμογής» των μηδενικών ελλειμμάτων και των ισοσκελισμένων ή/και πλεονασματικών κρατικών προϋπολογισμών που ισχύει για όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. Με αυτό τον κανόνα διαμορφώνονται και οι προϋπολογισμοί δήμων και περιφερειών και κινείται και όλο το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν. Το σύνολο των αντιλαϊκών, αντιδραστικών ρυθμίσεων δεν είναι ευκαιριακό, δεν τελειώνει με τη δήθεν “έξοδο από τα μνημόνια” ούτε υφίσταται κάποια ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας της πίεσης που προκάλεσαν η πανδημία και η υγειονομική κρίση, αλλά η πιστή εφαρμογή τους θα ελέγχεται από ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, σε καθεστώς επιτροπείας, μέχρι το 2060.

 

Είναι τεράστια πρόκληση σε μία εποχή που η ακρίβεια τσακίζει τους μισθούς μας. Επιπλέον, αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, το ήθος της δημοτικής αρχής. Μέχρι τις εκλογές μας έλεγε ότι ο δήμος έχει περιορίσει το έλλειμμα και έχει “νοικοκυρευτεί”. Τώρα, “ανακαλύπτει” ότι στον προϋπολογισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού υπάρχει έλλειμμα πάνω από 1 εκατομμύριο €.

 

Αντί να διώξει τους εργολάβους, να ακυρώσει επιβλαβείς συμβάσεις ηλεκτροφωτισμού και, κυρίως, να διεκδικήσει χρήματα από την κυβέρνηση, προτιμά να αυξάνει τα δημοτικά τέλη.

 

Παλεύουμε για:

 

Αύξηση και αποκλειστική χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Καμία ΣΔΙΤ.
Μείωση μέχρι και κατάργηση των Δημοτικών Τελών και του ΦΗΧ για εργαζόμενους και άνεργους, με αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Η Κόκκινη Ρωγμή το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες αγώνα ενάντια στην κατάπτυστη αυτή αύξηση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU