“Κόκκινη Ρωγμή» Ηρακλείου Αττικής: Καλούμε τις/ους εργαζόμενες/ους στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατεβάζει ένα ακόμα βάρβαρο νομοσχέδιο, αυτή την φορά για τα εργασιακά.

Πρώτη βαρβαρότητα που θεσπίζει το νομοσχέδιο είναι η επέκταση του εργάσιμου χρόνου μέχρι και τις 13 ώρες ημερησίως ή τις 78 ώρες εβδομαδιαίως. Λέγοντας για μία ακόμα φορά ψέματα, θέλει να μας πείσει ότι επιχειρηματίας/εργοδότης και εργάτης/εργαζόμενος, είναι δύο ισότιμοι εταίροι/συνεργάτες και πως η επέκταση γίνεται για το καλό του εργαζόμενου και πάντα, εάν ο ίδιος το… επιθυμεί (sic!!!), οπότε θα μπορεί σε ισότιμη (!!!) βάση, να το συζητά με τον εργοδότη του!

Δεύτερη βαρβαρότητα είναι οι Συμβάσεις Μηδενικού Χρόνου. Είναι η δυνατότητα που δίνει η κυβέρνηση τους επιχειρηματίες/εργοδότες, να καλούν έναν εργαζόμενο για δουλειά όποτε θέλουν αυτοί, για όσο χρόνο θέλουν αυτοί και φυσικά με το κατώτατο μεροκάματο! Η ΣΜΧ καταργεί όλα όσα είχαμε κατακτήσει ως εργατική τάξη με τις Συμβάσεις αορίστου χρόνου, ή ακόμα και με τις Συμβάσεις ορισμένου χρόνου!

Τρίτη βαρβαρότητα είναι η έμμεση απαγόρευση της απεργίας! Απαγορεύει και ποινικοποιεί το δικαίωμα περιφρούρησης ή ακόμα και ενημέρωσης για μια απεργία, διότι το χαρακτηρίζει «άσκηση ψυχολογικής βίας και παρεμπόδιση εργασίας»! Βάζοντας πρόστιμο 5.000 ευρώ και φυλάκιση έως και 6 μήνες, με διπλασιασμό της ποινής (προστίμου και φυλάκισης) αν η πράξη επαναληφθεί! Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ και φυσικά οι εργοδότες/επιχειρηματίες, εξασφαλίζουν το πώς θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια των εργαζομένων, της εργατικής τάξης γενικότερα, για βελτίωση της ζωής μας!

Αλήθεια, οι παρατάξεις που διοικούν ή αξιώνουν να διοικήσουν τον Δήμο τι λένε για όλα αυτά; Ή θεωρούν πως τα προβλήματα που έχουμε εξαντλούνται αποκλειστικά στις λακκούβες των δρόμων;

Το αντεργατικό τερατούργημα της ΝΔ δεν πρέπει να περάσει! Αντιθέτως, εμείς αγωνιζόμαστε για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, για μεγάλη αύξηση των μισθών με αντίστοιχη ριζική μείωση στα ενοίκια, στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ως Κόκκινη Ρωγμή, καλούμε τις/ους εργαζόμενες/ους στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU