Πέτρος Κούκουζας – Βόρειος Τομέας Περιφέρειας: Τη συμμετοχή μου στα κοινά, την αντιλαμβάνομαι μόνο ως στάση ζωής!

Δύο λόγια από τον ίδιο

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966 και από το 1971 κατοικώ στο Μαρούσι. Υπήρξα μέλος της ΚΝΕ και του Κ.Κ.Ε. έως το 1991 και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ. Ανένταχτος από το 2000 έως το 2008 και μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα.

Η ενασχόλησή μου με τα αυτοδιοικητικά κοινά ξεκινά το 1997, με συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής μας και των ελεύθερων δημόσιων χώρων, την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού με έμφαση στην αμιγή κατοικία.

Συνέβαλλα στις προσφυγές στο Σ.τ..Ε. τόσο ενάντια στο Γ.Π.Σ. του 1997 της πόλης μου, που προέβλεπε την υπερτοπική δραστηριότητα για περιοχές εκτός σχεδίου στο ανατολικό Μαρούσι, όσο και ενάντια στο “THE MALL ATHENS” που χαρακτηρίστηκε «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» το 2004, οι οποίες δικαιώθηκαν από το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας μας.

Όπως τότε έτσι και σήμερα συνεπής και συνοδοιπόρος στους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας εντός του αστικού ιστού της πόλης μας. 

Από το 2011 μέχρι και σήμερα υπήρξα ενεργός δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου (στην αντιπολίτευση), απέκτησα πλούσια εμπειρία στα πολεοδομικά θέματα, στα ζητήματα διαχείρισης των σχολείων των παιδικών σταθμών και των δομών αλληλεγγύης, στην παρακολούθηση και παραλαβή των  τεχνικών έργων.

Δεν υποσχέθηκα ούτε υπόσχομαι διορισμούς ούτε μικρές ή μεγαλύτερες εξυπηρετήσεις. Δεν υποσχέθηκα ούτε υπόσχομαι ρουσφέτια και προνομιακή μεταχείριση στις σχέσεις τους με το δήμο και την Περιφέρεια

Υποσχέθηκα και υπόσχομαι αξιοκρατία, αντικειμενικότητα, σεβασμό και συμπόρευση στις διεκδικήσεις για καλυτέρευση της ζωής μας, για ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας. Υποσχέθηκα και υπόσχομαι σύγκρουση με μεγάλα και μικρά συμφέροντα προς όφελος του κοινού καλού.

Δεν συναλλάχθηκα, ούτε πρόκειται να συναλλαχθώ με καμία εξουσία είτε τοπική είτε υπερτοπική, είτε κυβερνητική. Δε κινήθηκα ποτέ με ιδιοτέλεια και προσωπικό όφελος παρά μόνο με γνώμονα τις αρχές και τις απόψεις μου.

Αποστρέφομαι άλλωστε τις «πολιτικές μεταγραφές».

Φιλοδοξώ να παραμείνω αυτοδιοικητικός, δηλαδή ένα πολιτικό ον το οποίο είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή της πολιτικής του αντίληψης μέσα από τις προτάσεις και τις αποφάσεις του, που αφορούν άμεσα στην τοπική κοινωνία.

Η συμπόρευσή μου με άλλους και άλλες συναγωνιστές και συναγωνίστριες στο συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΣΤΟΣΥΝΗΣ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Ιωακειμίδη, υπηρετεί τους παραπάνω στόχους και σκοπούς μου.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, γνωρίζει άριστα τους τρόπους τους τρόπους διεκδίκησης των πόρων από το κεντρικό κράτος και της αξιοποίησης των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου ο κάθε πολίτης να νοιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής  μέσα σε ένα ποιοτικό περιβάλλον.

Τη συμμετοχή μου στα κοινά, την αντιλαμβάνομαι μόνο ως στάση ζωής!

 

Πέτρος Κούκουζας

 

Ο Πέτρος Κούκουζας είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Ιωακειμίδη.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU