Ηράκλειο Αττικής: Στηρίζουν Κουτρούλη κάποιοι από το Δίκτυο Πολιτών, αναζητείται ευρύτερη συσπείρωση

Η σύμπλευση ενός μέρους του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου με τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Ηράκλειο» Κυριάκο Κουτρούλη ανακοινώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης που έχει τον τίτλο «κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας για την αλλαγή στο δήμο Ηράκλειου Αττικής».

Την ανακοίνωση υπογράφουν μέλη της παράταξης «Πνοή Ηράκλειο» και μέλη της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου» καθώς και συνεργαζόμενοι και φίλοι, όπως σημειώνεται.

Στόχος όσων υπογράφουν, σύμφωνα με το κείμενο, είναι «μια πλατιά, δημοκρατική και προοδευτική συμπόρευση και συνεργασία», δηλαδή προφανώς αποσκοπούν να υπάρξει μια ευρύτερη συσπείρωση του συγκεκριμένου χώρου, για την συγκρότηση ενός ανάλογου ψηφοδελτίου.

Ωστόσο αυτό που προκύπτει -προς το παρόν τουλάχιστον- από την ανακοίνωση, είναι ότι όσον αφορά το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, την ανακοίνωση υπογράφει περίπου το ¼ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του 2019.

Το κείμενο δεν υπογράφουν τα υπόλοιπα ¾ μεταξύ άλλων και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου, δηλαδή η επικεφαλής Αιμιλία Τζίβα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γρηγοριάδης και Φανή Βελλίδου.

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στα μέλη της «Πνοή Ηράκλειο» που υπογράφουν το κείμενο, δεν βρίσκεται το όνομα της Κατερίνας Ασημακοπούλου, δημοτικής συμβούλου της παράταξης. Υπενθυμίζεται ότι ο 3ος δημοτικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη, ο Χρήστος Τσουλουχάς, έχει διαγραφεί από την παράταξη από το 2021.

Επίσης, λείπει από το κείμενο, οποιαδήποτε παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Αλλιώς» Νίκου Μπαρμπούνη, ο οποίος μέχρι πρόσφατα συμμετείχε στη συζήτηση για το εγχείρημα της κοινής καθόδου με τους προαναφερθέντες.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν ως μέλη του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου», συνεργαζόμενοι και φίλοι, υπάρχουν υπογραφές που στηρίζουν από το παρελθόν τον Κυριάκο Κουτρούλη και δεν είχαν στηρίξει το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου».

Ακολουθεί το κείμενο:

«Εμείς, δημότες, κάτοικοι και ψηφοφόροι στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, καλούμε σε μια πλατιά, δημοκρατική και προοδευτική συμπόρευση και συνεργασία για να πάρουμε τις τύχες του Δήμου στα χέρια μας.

Απέναντι στην αδράνεια, την αδιαφορία, την αδιαφάνεια και τον καιροσκοπισμό της σημερινής δημοτικής αρχής και με τα προβλήματα να συσσωρεύονται, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα επιτακτικά προβλήματα του παρόντος. Ως πότε μια δημοτική μειοψηφία θα ελέγχει το δημοτικό συμβούλιο και θα καθορίζει το βαθμό κάλυψης των αναγκών μας; Θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση απάθειας κι αδιαφορίας για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας; Θα αντιμετωπίσουμε το Δήμο ως ένα θεσμό λαϊκής συμμετοχής και τοπικής εξουσίας, ως ένα μαχητικό και διεκδικητικό φορέα που βάζει στόχους, ξέρει να τους υλοποιεί και λειτουργεί με διαφάνεια; Θα δεχθούμε ότι τα προβλήματα δεν σταματούν στα όρια του Δήμου κι ότι αποτελούμε τμήμα μιας ευρύτερης ενότητας;

Καλούμε σε διάλογο φορείς, πολίτες, παρατάξεις και συλλογικότητες που αισθάνονται τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Κοινός μας σκοπός: ένα ανθρώπινο και βιώσιμο Ηράκλειο.

Οραματιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για:

  1. Μια πόλη με κοινωνικό πρόσωπο, με σύγχρονες κοινωνικές υποδομές που στοχεύουν στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των δημοτών και ιδιαίτερα των ΑμεΑ και των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας.
  2. Μια πόλη συμπαραστάτη στο δημότη, που διακρίνεται από αμεσότητα και ταχεία εξυπηρέτηση του δημότη.
  3. Μια πόλη με χρηστή διαχείριση, με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, διαφάνεια στα οικονομικά και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών για τη συμπίεση των δημοτικών τελών.
  4. Μια πόλη στοργική για τον αθλητισμό, με φροντίδα για τους αθλητικούς χώρους, τη δημιουργία νέων και τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού και των σωματείων.
  5. Μια πόλη φορέα πολιτισμού, με ανάδειξη της πλούσιας και διαφοροποιημένης πολιτιστικής παράδοσης του τόπου, υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων και αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  6. Μια πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον, με εκσυγχρονισμό στη διαχείριση των απορριμμάτων, μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και αύξηση των χώρων πρασίνου.
  7. Μια πόλη φιλική στον άνθρωπο, με ολοκληρωμένες πολεοδομικές παρεμβάσεις, οργανωμένη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, εύκολη πρόσβαση των δημοτών στους κοινόχρηστους χώρους και ασφαλή λειτουργία όλων των δημόσιων χώρων.
  8. Μια πόλη αρωγό στην ανάπτυξη, με παροχή κινήτρων και θέσπιση μέτρων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης.
  9. Μια πόλη φιλική στους νέους ανθρώπους, με ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, με δημιουργία θέσεων εργασίας και ενεργή συμμετοχή τους στα πεπραγμένα του Δήμου.
  10. Μια πόλη μητέρα και παιδαγωγό, με ενίσχυση της σχολικής μέριμνας για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.
  11. Μια πόλη με αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, με τη δημιουργία ειδικών πάρκων, στήριξη του φιλοζωϊκού κινήματος και προστασία των αδέσποτων.
  12. Μια πόλη δημοκρατική, με λαϊκή συμμετοχή, διαβούλευση, ισότητα, διαφάνεια και λογοδοσία.

 

Υπογράφουν οι:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU