Σοφία Κρητικού – Νέα Ιωνία: Ο Δήμος θα πρέπει και οφείλει να επιδιώκει το σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία

Με υπευθυνότητα και φροντίδα πρωταρχικά για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής μας αλλά και για κάθε ηλικίας συμπολίτη, αυτό είναι το σχέδιο δράσης μας.

Ο Δήμος δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη έννοια της παιδείας.

Δεν πρέπει να αρκείται απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, αλλά να φροντίζει γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια όλων των πολιτών.

Η παιδεία και η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης αποτελούν τη βασική προτεραιότητα στη στρατηγική ανάπτυξης της δυναμικής μου, στα θέλω και μπορώ κάθε οικογένειας.

Στην Νέα Ιωνία επενδύουμε στον άνθρωπο, την παιδεία και τον πολιτισμό. Το υγιές σχολικό περιβάλλον και οι παροχές εκπαίδευσης στα παιδιά της Νέας Ιωνίας θα αποτελέσουν το σημαντικότερο κίνητρο των οικογενειών.

Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να βρουν τον Δήμο μας με βελτιωμένες και αναβαθμισμένες υποδομές και δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα που θα λειτουργούν ως παιδαγωγικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κέντρα.

Η ουσιαστική Παιδεία δεν ορίζεται μόνο από τη συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά αποκτά νόημα, μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση πολιτών με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Μέσα από πλήθος δράσεων ο Δήμος θα πρέπει και οφείλει να επιδιώκει το σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία και η εκπαίδευση γενικότερα να αποβλέπει όχι μόνο στην καλλιέργεια της νόησης των δια βίου μαθητών, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και στην εν γένει διαπαιδαγώγησή τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση διεκδικεί για την κοινωνία της Νέας Ιωνίας το επίπεδο παιδείας που της αξίζει και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και νέους να συστρατευθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαι η Σοφία Κρητικού, μητέρα δυο παιδιών και ζω στη Νέα Ιωνία. Είμαι Στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μέλος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας, Μέλος Συλλόγου Γονέων,  Εθελόντρια στην ομάδα εφήβων και ενηλίκων WE_WorkshopsEdu.

 

Η Σοφία Κρητικού είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας με την παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Ιωνίας Βασίλη Χριστοδούλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU