Και όμως συνέβη. Το Κτήμα Φιξ, άνοιξε τις πόρτες του στους πολίτες οριστικά και αμετάκλητα!

Γέμισε κόσμο την Κυριακή το Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής, την πρώτη, επίσημη, φορά που άνοιξε τις πόρτες του ως δημόσιος πλέον χώρος!

Αυτήν τη φορά βοήθησε και ο καιρός, αφού μπορεί να είχε κρύο, αλλά είχε και μία υπέροχη λιακάδα, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που είχε αναβληθεί η σχετική εκδήλωση λόγω του χιονιά.

Ο κόσμος που πλημμύρησε τον χώρο αντίκριζε την έκταση για πρώτη φορά ως δημόσιο χώρο, ενώ η διάθεση των αιρετών, με πρώτο τον δήμαρχο του Ηρακλείου, τον Νίκο Μπάμπαλο, ήταν σαφώς σε πολύ καλά επίπεδα…

Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ, πέρασε σχεδόν δια πυρός και σιδήρου με τις γνωστές σε αρκετούς ενδοδημοτικές συγκρούσεις, ωστόσο όλα αυτά χθες έμοιαζαν να έχουν μείνει πίσω οριστικά.

Και η εικόνα στην εξέδρα, με τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της απαλλοτρίωσης του Κτήματος Φιξ τον Απρίλιο του 2021, ήταν χαρακτηριστική:

Εκεί ήταν τα μέλη της δημοτικής αρχής, καθώς και το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου (που είχε ταχθεί ομόφωνα υπέρ της απαλλοτρίωσης του Κτήματος στα δημοτικά συμβούλια του Απριλίου του 2021) καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσουλουχάς.

Για να υπάρξει αυτή η ιστορική στιγμή στο Ηράκλειο, χρειάστηκε να ευοδωθεί μια συμφωνία σε ένα κορυφαίο θέμα, ανάμεσα σε παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους από διαφορετικούς χώρους.

Και αυτό, έγινε.

Διαβάστε ΕΔΩ το ιστορικό: Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ: «Επιτέλους δικαίωση»! Βαρυσήμαντη παρέμβαση με κείμενο & ιστορικό από στελέχη της Αριστεράς

Δείτε παρακάτω τον χαιρετισμό του δημάρχου Ηρακλείου:

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

«Το Κτήμα Φιξ άνοιξε τις πόρτες του για τους Ηρακλειώτες ως το μεγαλύτερο πάρκο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων κατοίκων της πόλης, που δεκαετίες περίμεναν αυτή την στιγμή και, φυσικά, έδωσαν μαζικά το παρών για να κάνουν… ποδαρικό στο Κτήμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Μια μέρα ιστορική, που η πόλη έφτασε στο σημείο να ζήσει, χάρη στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, η οποία έβαλε στόχο και κατάφερε να αποκτήσει το Κτήμα των 28 στρεμμάτων για λογαριασμό του Δήμου και των δημοτών, για να αποκτήσει το Ηράκλειο το πάρκο που αξίζει στους κατοίκους του. Πλέον το Κτήμα Φιξ θα είναι για τον πρώτο καιρό ανοικτό για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 16.00, με στόχο προς το καλοκαίρι το ωράριο να διευρυνθεί και σε ημέρες και σε ώρες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Δήμος θα συνεχίσει να περιποιείται και να αναβαθμίζει το πάρκο για να γίνει ακόμα πιο πράσινο, πιο όμορφο και πιο φιλικό στον επισκέπτη. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή θα αρχίσει να δρομολογεί τις διαδικασίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του Κτήματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και με πρόσημο που θα είναι εναρμονισμένο με την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ηρακλείου.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του για το άνοιγμα του Κτήματος Φιξ ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, μπροστά στους δημότες, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους από την κεντρική πολιτική σκηνή και τους όμορους δήμους, που γέμισαν το πάρκο την προηγούμενη Κυριακή.

«Είμαι υπερήφανος και, ταυτόχρονα, ευτυχής που καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας», τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Αυτή η τακτική μας κόστισε 40 χρόνιας αναμονής, 40 χρόνια που στερηθήκαμε αυτό το στολίδι για την πόλη μας. Το κάναμε τώρα γιατί μπορέσαμε να χτίσουμε έναν Δήμο ισχυρό, έναν Δήμο αξιόπιστο, έναν Δήμο που μπορεί να πατήσει στα πόδια του και να κοιτάξει ψηλά. Που δεν χρωστάει σε κανένα και μπορεί να επενδύσει μόνος στο μέλλον του. Στο μέλλον των παιδιών μας. Η απόκτηση του Κτήματος ΦΙΞ από το Δήμο μας και η απόδοση του στη χρήση των δημοτών, αποτελεί αίτημα και όνειρο δεκαετιών. Δικαίως, αφού πρόκειται για πνεύμονα πράσινου 28 στρεμμάτων, με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, που μπορεί να βελτιώσει πολύ σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και των γύρω περιοχών. Και όλο αυτό το καταφέραμε  χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας ούτε τώρα αλλά ούτε τα χρόνια που έρχονται. Το κάναμε γιατί το χρωστούσαμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας, στο βιώσιμο μέλλον αυτής της πόλης. Τα καταφέραμε.  Το Κτήμα Φιξ είναι δικό μας και τα καλύτερα έρχονται».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU