Λαγοί με πετραχήλια. Στην κυριολεξία. (Video)

Τα κατάφερε και πάλι ο Πατούλης να προκαλέσει έναν χαμούλι. Η αλήθεια είναι πως όσο ήταν Δήμαρχος Αμαρουσίου, πιο πολύ ήταν γνωστός στο πανελλήνιο για το life style του, παρά για τα όσα έκανε στον Δήμο του. Λογικό θα μου πείτε. Τώρα όμως ως Περιφερειάρχης Αττικής, παρά τον στρατό των συνεργατών που έχει για τα MME, δεν είναι εύκολο να μείνει στο απυρόβλητο και να βγαίνουν προς τα έξω μόνο οι ωραίες φωτογραφίες και το επικοινωνιακό τζέρτζελο.

 

Πήγε ο αθεόφοβος και έβαλε αυτά τα περιβόητα λαγουδάκια σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής ως… στολισμό. Κάτι που με το ζόρι μπορούσε να σταθεί ως στολισμός παιδότοπου. Και καλά, ως γνωστόν δεν υπάρχει αστυνομία αισθητικής. Έλα όμως που βγήκε στη φόρα το πόσα… στοίχισαν αυτά τα λαγουδάκια.

 

Ο προϋπολογισμός λοιπόν του έργου (πασχαλινή διακόσμηση σε τέσσερα σημεία της Αττικής) ανήλθε στις 73.408 ευρώ με ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ για κάθε… ζωάκι. Κατά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Χρήστος Καραμάνος και Γιώργος Μπαλάφας, από την παράταξη της Ρένας Δούρου, καταψήφισαν καταγγέλλοντας ότι οι δαπάνες αυτές δε συνάδουν με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

 

Ο Γιάννης Σγουρός σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Τα…. λαγουδάκια του κ. Πατούλη αποτελούν δείγμα του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων της πολιτών της Αττικής», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η διάθεση 73.408 ευρώ από τον κ. Πατούλη για τέσσερις φωτιζόμενες κατασκευές με… λαγουδάκια και… κουνελάκια προκειμένου να ”στολιστεί” η Αθήνα, ενόψει του Πάσχα, δεν είναι απλώς δείγμα της ”αισθητικής” της Διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά το πώς αντιλαμβάνεται τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσης του δημοσίου χρήματος».

Στον καρακιτσάτο στολισμό αλλά κυρίως στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, αντέδρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης με αναρτησή του στο facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: ”

ΠΑΤΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!
73.408 ΕΥΡΩ τα 4 λαγουδάκια ,μνημείο κακογουστιάς;;;;
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 χιλιάρικο το ένα!!!!
ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
Περιφερειάρχης ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΣ έτσι κι αλλιώς ,κάνε κάτι για να μην σε φτύνουν όπου σε συναντούν!!!”

Ο Πατούλης, πάντως, δεν πτοήθηκε και υποστήριξε ότι τα λαγουδάκια των 15.000 ευρώ έκαστο ανέβασαν την ψυχολογία των πολιτών: «Αυτό που θέλαμε είναι μέσα σε αυτή τη στεναχώρια που όλοι έχουμε με την πανδημία, να δει ο κόσμος μια πασχαλινή ατμόσφαιρα από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα φύγουν για τα χωριά τους. Οι επικρίσεις μου προκάλεσαν χαμόγελο. Αλλά είχα και θετικά σχόλια, πιστέψτε με. Αφού έκαναν το κόσμο να γελάσει πετύχαμε το στόχο μας θετικό είναι».

 

Στο ίδιο κλίμα, τοποθετήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πέππας. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πέππας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως «η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να ενισχύσει το θετικό κλίμα στην αγορά, προχώρησε στην επιλογή του στολισμού που κοσμεί την πρωτεύουσα ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες με απόλυτα διαφανή τρόπο» ενώ αναφορικά με το κόστος, σημειώνει ότι «δεν ήταν φθηνές κατασκευές, που κάποιος τις έφερε από την Κίνα, αλλά πασχαλινές παραστάσεις ειδικής κατασκευής, εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, επιδαπέδιες, τρισδιάστατες και με ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος».

 

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει τα υπέρογκα ποσά που σπαταλήθηκαν περιγράφει αναλυτικά τα – απαραίτητα για κάθε πασχαλινό λαγό – υλικά σημειώνοντας ότι οι κατασκευές αποτελούνται από ανεξίτηλη μοκέτα με UV δείκτη προστασίας σε διάφορα χρώματα, με led φωτοσωλήνα και κορδόνια με led λυχνίες διπλού χρώματος (ζεστό λευκό και ψυχρό λευκό), ώστε να δημιουργούν όλα μαζί ένα ιδιαίτερο οπτικό εφέ με χρωματικές εναλλαγές από ζεστό λευκό σε ψυχρό λευκό και αντίστροφα».

 

Ε, και κάπου εδώ ήταν φυσικό να μπουν στο παιχνίδι και οι Ραδιο Αρβύλα με το παρακάτω βίντεο αλλά και γραφικό. Άντε καλή Ανάσταση να έχουμε.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU