Τα θέματα που ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Τα θέματα που ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της η παράταξη. Μεταξύ άλλων, το θέμα της μεταφοράς του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Ιωνία στην Αγία Παρασκευή, το ζήτημα της ανάγκης για έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ, το ζήτημα της ανταποδοτικής λειτουργίας του Δήμου και την κατάσταση που έχει περιέλθει ο χώρος του Βεΐκου.

Αναλυτικά: «Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Υγείας να μεταφερθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ από το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας στην Αγία Παρασκευή, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών. Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί κοροϊδία προς τον λαό της Νέας Ιωνίας και των γύρω δήμων ότι ο υπουργός «αναγνώρισε το λάθος». Αν ήταν έτσι, έπρεπε την επόμενη μέρα το φαρμακείο να συνέχιζε κανονικά τη λειτουργία του. Κάλεσε τον λαό και τους φορείς της πόλης σε εγρήγορση, καθώς συνολικά το Κέντρο Υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται και απειλείται με κλείσιμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε το ζήτημα της ανάγκης για έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ, ειδικά αν υπάρχει η σκέψη για αναβάθμισή του και αξιοποίησή του για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν το μεγάλο ζήτημα της ανταποδοτικής λειτουργίας του Δήμου. Ζήτησαν να μειωθούν οι ανταποδοτικές εισφορές στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, να υπάρξει επιχορήγηση του δήμου σε πρώτη φάση κατά 30% στο ποσό που δίνουν οι ωφελούμενοι στο Ωδείο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την κατάσταση που έχει περιέλθει ο χώρος του Βεΐκου με τη μεταφορά και ξεφόρτωμα υλικών που γίνεται από φορτηγά, όπως και τη μετατροπή μέρους της δασικής έκτασης σε χώρο παράνομης στάθμευσης.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό της πόλης να απορρίψει και να αποδοκιμάσει το θέατρο του παραλόγου και τους στημένους και ανούσιους «καυγάδες» μεταξύ δημοτικών παρατάξεων που, ενώ ταυτίζονται στην αντιλαϊκή τους κατεύθυνση, τάχα σηκώνουν τους τόνους για ανούσια ζητήματα.

Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από ένα σίριαλ καυγάδων, εντάσεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών. Έχει ανάγκη από λύσεις για τη ζωή του, για τις ανάγκες του. Αυτό μπορεί να το επιβάλλει με τον αγώνα και την πάλη του για τα δικαιώματά του στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Σε αυτόν τον αγώνα η Λαϊκή Συσπείρωση, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU