Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Όχι σε άγαλμα Πλαστήρα στην πόλη

Τις θέσεις της στην 2η για το 2024 διαδικασία λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας καταγράφει η Λαϊκή Συσπείρωση. Θέματα, η δημιουργία παιδικού – βρεφικού σταθμού στις περιοχές της Καλογρέζας και της Αλσούπολης, η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Άλσους Βεΐκου, αλλά και η αντίθεσή της στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να ανεγερθεί άγαλμα του Νικόλαου Πλαστήρα στη Νέα Ιωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση «στο Δημοτικό Συμβούλιο «λογοδοσίας» η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν για μια ακόμη φορά ο μόνος συνδυασμός που κατέθεσε ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα την κάλεσε να δεσμευτεί:

–        Για τη δημιουργία παιδικού – βρεφικού σταθμού στις περιοχές της Καλογρέζας και της Αλσούπολης. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο «υπερμνημόνιο», δεν προκρίνει κονδύλια για ανέγερση νέων παιδικών σταθμών, αλλά προβλέπει «λύσεις», όπως οι «νταντάδες της γειτονιάς» ή επιδοτεί επιχειρήσεις να φτιάξουν αυτές παιδικούς σταθμούς, ώστε να είναι οι εργαζόμενοι γονείς ακόμη πιο εγκλωβισμένοι στα γνωστά απάνθρωπα ωράρια των εταιρειών. Ανέδειξε, επίσης, τη ζοφερή πραγματικότητα στον Δήμο Νέας Ιωνίας, όπου οι παιδικοί σταθμοί είναι μόλις 5, ενώ με βάση τον πληθυσμό και τις ανάγκες της πόλης θα έπρεπε να είναι οι διπλάσιοι, την αβεβαιότητα που ζουν κάθε μέρα οι εργαζόμενοι σε αυτούς, όπως και την αγωνία που έχουν κάθε χρόνο οι γονείς για το αν θα μπορέσουν να βάλουν το παιδί τους σε κάποιον από τους σταθμούς. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, φυσικά, είναι η Καλογρέζα και η Αλσούπολη, που δεν έχουν καν σταθμό, άρα οι γονείς ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο γυρνώντας όπου βρουν και πολλές φορές δε βρίσκουν καν σταθμό και αναγκάζονται να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι με μεγάλες συνέπειες για την ανάπτυξή τους και συνολικά για την οικογενειακή ζωή. Η δημοτική αρχή, εκτός από κάποια ευχολόγια δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει για το θέμα.

–        Για τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Άλσους Βεΐκου. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε πως η κατάσταση στο Άλσος Βεΐκου είναι απαράδεκτη, πως γνωστή κατασκευαστική εταιρεία ξεμπαζώνει κάθε μέρα τα υλικά της σε κομμάτι του πάρκου, ενώ ένα τμήμα του δασικού όγκου έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ. Επίσης, πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν εν μέρει εμπορευματοποιηθεί, ενώ οι πιο πολλές είναι σε κακή κατάσταση. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα αναδάσωσης και γενικά προάσπισης του χώρου. Η δημοτική αρχή αρκέστηκε σε ορισμένες γενικόλογες τοποθετήσεις, χωρίς πάλι να δεσμεύεται συγκεκριμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την αντιλαϊκή αναμόρφωση του προϋπολογισμού, καθώς και αυτή είναι δέσμια της γνωστής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο Δήμαρχος, δηλαδή να αναγερθεί άγαλμα του Πλαστήρα προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίσε πως τη Νέα Ιωνία τη δημιούργησαν και την ανέπτυξαν οι πρόσφυγες και οι εργάτες και κανένας πολιτικός εκπρόσωπος της εξουσίας. Πόσο μάλλον που είναι πρόκληση στην εργατούπολη της Νέας Ιωνίας, με την τόσο μεγάλη παράδοση αγώνων, να θέλει η δημοτική αρχή να φτιάξει άγαλμα του Πλαστήρα, του οποίου η κυβέρνηση εκτέλεσε τον ήρωα κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU