Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Αίτημα για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απόλυση καθηγήτριας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ κ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : κα ΔΗΜΑΡΧΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ κα ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

                              ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Κύριε Πρόεδρε, η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ καταγγέλλει την απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο ΒΥΡΩΝ», Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», το οποίο  δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη μας, επειδή η παραπάνω εκπαιδευτικός, μετά την είδηση από τη διεύθυνση του  εν λόγω φροντιστηρίου ότι  θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία.  Παράλληλα  εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά.

Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε η απόλυσή της.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου και της διοίκησης της ΟΙΕΛΕ με τη δικηγόρο της ιδιοκτήτριας, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη στην απόλυση. Μία απόφαση που προκάλεσε οργή στους συγκεντρωμένους, κατά την κινητοποίηση εργατικών σωματείων στις 22/11,  οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά απαντήσεις και αντί γι΄ αυτές συναντήσαν αστυνομική δύναμη, κλειστές πόρτες με άτομα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα στο φροντιστήριο να μη διστάζουν να χειροδικήσουν απέναντι σε συνδικαλιστές.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν και στις 24/11 και στις 8/12.

Επειδή πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου, καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα και ζητούμε να το βάλετε προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ      

« Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει  την εκδικητική απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο ΒΥΡΩΝ», Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», το οποίο  δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη μας.

Η παραπάνω εκπαιδευτικός απολύθηκε επειδή μετά την είδηση από τη διεύθυνση του  εν λόγω φροντιστηρίου ότι  θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία.  Παράλληλα  εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά.  

Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, για το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Δε θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς    φιμωμένους και τρομοκρατημένους !

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση! Η εκδικητική απόλυση δεν θα περάσει!».

 

 

ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κ.ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Π.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Θ.ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ – Ε. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ – Α.ΜΑΤΘΑΙΟΥ

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU