Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση για τον θάνατο του μικρού μαθητή στις Σέρρες

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ  εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών για τον θάνατο  του μικρού μαθητή και τον τραυματισμό ακόμη δύο από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου τους.

Εκφράζει ταυτόχρονα την οργή της για την  εγκληματική πολιτική των Κυβερνήσεων, των αρμόδιων υπουργείων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών  που στο όνομα της μείωσης τους κόστους λειτουργίας των σχολείων  (όπως έκαναν και με τα νοσοκομεία)  έχουν αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς λόγω της δραματικής υποχρηματοδότησης στο “έλεος” της υποβάθμισης, συνολικά των σχολείων  της χώρας με εκατοντάδες περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία επιχειρούν να συγκαλύψουν μεταθέτοντας τις ευθύνες τους ο ένας στον άλλον.

Η κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «η συντήρηση των σχολείων δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης», μόνο αγανάκτηση προκαλεί και αποδεικνύει ότι το τραγικό περιστατικό, με τον θάνατο του εντεκάχρονου δεν είναι “ατύχημα”, είναι έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας και ασφάλειας, τη στιγμή που οι  εργασίες στον καυστήρα του σχολείου γίνονταν  σε μέρα και ώρα λειτουργίας του !

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής των Σερρών είναι δεδομένες και δεν μπορούν να κρυφτούν.

Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής της κας Θωμαϊδου ό,τι αφορά την κατάσταση των σχολείων της πόλης μας. Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΣΠΕΙΡΩΣΗ της Ν. Ιωνίας έχει αναδείξει επανειλημμένως  στο δημοτικό συμβούλιο προβλήματα σοβαρών ελλείψεων σε σχολικές υποδομές, συντήρησης σχολικών κτηρίων όπως και επικινδυνότητας διδακτικών χώρων (ρήγματα σε τοιχοποιία, σοβάδες που πέφτουν από τα ταβάνια κ. ά) και που η  κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ έχει φέρει αρκετές φορές τα παραπάνω θέματα και στη βουλή.

Πρόσφατα μάλιστα  ο σύλλογος γονέων, των εκπαιδευτικών και το 15μελές  μαθητικό συμβούλιο έστειλαν εγγράφως τα αιτήματα τους για την επισκευή των επικίνδυνων κτηριακών  υποδομών στο 6ο Γυμνάσιο   ζητώντας να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Και όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουλούρης προφανώς για να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και να συγκαλύψει τις ευθύνες  της Δημοτικής Αρχής, που συνηθίζει να κωφεύει και να υποβαθμίζει τους κινδύνους,  αρνήθηκε να το βάλει ως θέμα στη συνεδρίαση ακόμη και εκτός  Η.Δ,  τη στιγμή που το ίδιο διάστημα στο 3ο Λύκειο, μέρος της τοιχοποιίας του κλιμακοστάσιου κατέρρευσε, προκαλώντας την κινητοποίηση μαθητών και γονιών στο δημαρχείο.

Καλούμε το εργατικό λαϊκό κίνημα, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους  μαθητές να διεκδικήσουν τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την  ουσιαστική συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και να καταδικάσουν την εγκληματική πολιτική της  Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής της κυρίας Θωμαϊδου..

Τα σχολεία των παιδιών μας πρέπει να σωθούν από τη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής ! Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα σε βάρος της ζωής των παιδιών μας!

 

ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 Κ.ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Π.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Θ.ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ – Ε. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ – Α.ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU