Ηράκλειο Αττικής: Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης

Τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα και ταλανίζουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς απασχόλησαν τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής, με επικεφαλής την Κέλλυ Παπαϊωάννου, υποψήφια δήμαρχο, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30/8, στα γραφεία της Ένωσης.

Εκ μέρους της Ένωσης παρουσιάστηκε υπόμνημα μαζί με σχετικά συνοδευτικά έγγραφα που κάνουν μια πλήρη παρουσίαση και εξαντλητική καταγραφή των προβλημάτων, όπως αυτή διαμορφώθηκε με βάση ερωτηματολόγια και υπομνήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Ενδεικτικά αναφέρονται προβλήματα που αφορούν στην καταλληλόλητα των κτιρίων, τις ελλείψεις σε σχολικούς φύλακες και τροχονόμους, την παράδοση μαθημάτων σε προκάτ κτίρια κ.ά. Ακόμα στιγματίζεται μεταξύ άλλων η διαχρονική κρατική υποχρηματοδότηση, οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί των σχολικών επιτροπών και η συνήθης πρακτική να καλούνται γονείς και οι Σύλλογοί τους να βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν ανάγκες των σχολείων!

Επίσης, η Ένωση ζητά να υλοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα όπως η δημιουργία τεχνικού μητρώου των σχολικών μονάδων από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, την εκπόνηση προγράμματος συντήρησης σχολικών κτιρίων κ.ά.

Η Κέλλυ Παπαϊωάννου τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται διαρκώς στο πλάι των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ότι δίνει και θα δίνει με μεγαλύτερη ένταση τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αντιμετώπισή τους.

Τόνισε πως η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο προκρίνουν «λύσεις» με κριτήριο την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, τη λογική κόστους οφέλους. Στην αντίπερα όχθη στέκεται η Λαϊκή Συσπείρωση που με κριτήριο τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους δείχνει το δρόμο της κοινής αγωνιστικής δράσης για τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU