Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Μια δυνατή βροχόπτωση ήταν αρκετή για να μετατρέψει τους δρόμους της Νέας Ιωνίας -και ιδιαίτερα της Καλογρέζας- σε ποτάμια, αναδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά την έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, των στοιχειωδών μέτρων πρόληψης, όπως ο τακτικός έλεγχος, καθαρισμός και συντήρηση υποδομών και δικτύων (βλ. καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων).

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών σε σχέση με τις ανάγκες του λαού για προστασία από τα φυσικά φαινόμενα. Πολιτική που εξυπηρετεί και στηρίζει με κρατικό χρήμα, νομικό πλαίσιο, επιδοτήσεις και παντός είδους διευκολύνσεις τις επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά αφήνει σε πλήρη ανυπαρξία αναγκαία έργα υποδομής και προστασίας.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή της Καλογρέζας πλημμυρίζει. Επί δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ είχε πλημμυρίσει η οδός Βοσπόρου και τα υπόγεια του ΚΑΠΗ Καλογρέζας. Το ίδιο και στο κέντρο της Νέας Ιωνίας οι οδοί Μ. Ασίας και Άλυος. Και στα δύο αυτά σημεία είναι διαπιστωμένη η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, καθώς η διατομή των σωλήνων είναι μικρή και δεν επαρκεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, επανειλημμένως, εδώ και χρόνια, προειδοποιεί, παίρνοντας πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να “ξεφρακάρουν” οι δρόμοι, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU