Παναγιώτης Μανούρης – Νέα Ιωνία: Βάζει θέματα για το δημοτικό στάδιο και τον «Ίκαρο»

Δύο θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο βάζει στη δημοτική αρχή, παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη. Το ένα αφορά την αποκατάσταση του Δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας και το άλλο την συζήτηση και λήψη απόφασης για την χρήση χώρου εντός της κτιριακής εγκατάστασης του  Δημοτικού Σταδίου από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας «Ίκαρος». Αναλυτικά:

Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την  αποκατάσταση του Δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας

Από την αρχή και σε όλη την διάρκεια τα τελευταία  τέσσερα (4) χρόνια   η  παράταξή μας επαναλαμβάνει τακτικά και θεσμικά στο Δ.Σ  την ανάγκη για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Σταδίου το οποίο είναι η αιτία για την κακή κατάσταση των πυλώνων και του ελλιπέστατου- έως ανεπαρκή – φωτισμού των αγωνιστικών χώρων . Η Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή ουδέποτε ασχολήθηκαν.

Πλέον η κατάσταση στο Δημοτικό Στάδιο έχει φτάσει σε θλιβερό  σημείο  καθώς ο φωτισμός παρέχεται  μόνον από τους δύο  πυλώνες (σε σύνολο τεσσάρων) κατόπιν βραχυκυκλώματος, οι οποίοι όμως δεν λειτουργούν κανονικά παρά μόνον με τις μισές  λάμπες.  Λόγω αυτού του γεγονότος  οι αθλητές των συλλόγων υποφέρουν πραγματικά κατά την διάρκεια των προπονήσεων ενώ δεν έλειπαν χρόνια τώρα και οι τραυματισμοί. Οι απογευματινές-βραδινές προπονήσεις γίνονταν στο σκοτάδι.

Η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος παρότι γνωρίζουν το ζήτημα δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί η πηγή του προβλήματος . Αντίθετα αντιμετώπισαν με προχειρότητα την κατάσταση χρόνια τώρα και με «μπαλώματα» φτηνού  εντυπωσιασμού επιχείρησαν να κουκουλώσουν το πρόβλημα . Εκ των πραγμάτων τα «μπαλώματα» και οι πρόχειρες κινήσεις τους σύντομα αποδείχθηκαν ανούσιες και αναποτελεσματικές , αφού το Δημοτικό στάδιο της Ιωνίας παραμένει στο σκοτάδι.

Η οικτρή αυτή κατάσταση επιφέρει δυσμενέστατες συνέπειες  σε βάρος των Αθλητικών Συλλόγων που χρησιμοποιούν το γήπεδο, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών διαμόρφωσαν εκ νέου το πρόγραμμα των προπονήσεών τους ακόμα και πριν τις 16.00 καθημερινά.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο με σοβαρές επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας , τους αθλούμενους και τους Συλλόγους της πόλης μας . Πρέπει οπωσδήποτε να απασχολήσει το Δημοτικό συμβούλιο .

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να εισάγει ,στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ως θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης,  τις ενέργειες και το συγκεκριμένο χρονικό διάγραμμα υλοποίησής τους για την ριζική αποκατάσταση του προβλήματος. Δεν γίνεται να παίζουμε πλέον με την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας και των αθλουμένων.

Το κύρος του αθλητισμού στην Ιωνία έχει πληγεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πλέον κρούομε  των κώδωνα του κινδύνου για να προστατεύσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής.

 «Δημιουργία  Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος,Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος,Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία,Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία. Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου.

 

Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την χρήση χώρου εντός της κτιριακής εγκατάστασης του  Δημοτικού Σταδίου από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας «Ίκαρος»

Ενημερωθήκαμε από την Διοίκηση του Συλλόγου ότι  η Δημοτική Αρχή της κ.Θωμαϊδου μέσω της  Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. ζητά την απομάκρυνση του ΙΚΑΡΟΥ από την κλειστή αίθουσα που χρησιμοποιούν εδώ και ένα χρόνο περίπου προκειμένου να ικανοποιούνται αποκλειστικά οι στοιχειώδεις ανάγκες των αθλητών του (αλλαγή αθλητών , φύλαξη ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων).  Η χρήση του συγκεκριμένου χώρου γίνεται αφενός με όλους τους κανόνες και όρους που πρέπει να τηρούνται και αφετέρου κατόπιν συνεννόησης  και αλληλεγγύης  με τον Σύλλογο της πόλης στο οποίο  έχει παραχωρηθεί τυπικά η αίθουσα αλλά δεν τον χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, καθώς δεν υπάρχουν όμοιες αυξημένες ανάγκες των μελών του.

Επειδή είναι αδύνατον να μετακινηθεί άμεσα ο εν λόγω Σύλλογος  «ΙΚΑΡΟΣ» στο «κοντέϊνερ που αρχικά είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες του καθώς αυτό βρίσκεται σε  άθλια κατάσταση.

Για να το χρησιμοποιούν και να παραμένουν σε αυτό άνθρωποι (επιβάλλεται πριν την χρήση του η  τοποθέτηση πατώματος, επισκευή υδραυλικών, απεντόμωση, μυοκτονία, απολύμανση, καθαρισμός κλπ)

Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών  της 8ης Οκτωβρίου 2023  η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού της ρόλου και να αντιμετωπίσει με ίσους όρους και χωρίς εμπάθεια τους Αθλητικούς συλλόγους μας που τιμούν την Ιωνία και προσφέρουν στον αθλητισμό και στα παιδιά μας.

Άλλωστε η πίεση και φορτικότητα σε βάρος συμπολιτών μας εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν είναι δείγμα δημοκρατικής διαδικασίας αλλά ταιριάζει σε εποχές σκοτεινές και παρωχημένες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο  «ΙΚΑΡΟΣ» θα συνεχίσει κανονικά, και μέχρι να βρεθεί άλλη ικανοποιητική λύση, να κάνει  χρήση της αίθουσας που ήδη χρησιμοποιεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα για να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες των αθλητών του, που φέρνουν μετάλλια και διακρίσεις στην πόλη μας.

 

«Δημιουργία  Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος,Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος,Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία,Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία. Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU