Πέτρος Αλέπης – Νέα Ιωνία: Συνάντηση με εργαζόμενους και συνταξιούχους για τον υποψήφιο Δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το αμαξοστάσιο του δήμου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης «στη συζήτηση που έκαναν με τους εργάτες του δήμου κυριάρχησαν τα τελευταία τραγικά γεγονότα, τόσο με το έγκλημα του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και με τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, αφού το ζήτημα της πολιτικής προστασίας γίνεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.

Υπογράμμισαν πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως «κανονικότητα» να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων και για μία ακόμη φορά ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των περιφερειών που έχουν αφήσει το λαό κυριολεκτικά απροστάτευτο. Με συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής, ο Γ. Πρωτούλης κατήγγειλε τον χορό εκατομμυρίων που δίνονται σε εργολάβους ενώ ταυτόχρονα επί δύο χρόνια δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα στη Δυτική και την Ανατολική Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει και δεν προσλαμβάνει προσωπικό και παραδίδει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες προκειμένου ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν 1.700 θέσεις κενές (λόγω συνταξιοδότησης κλπ) και να έχουν καλυφθεί μόλις οι 106. Έτσι, οι υπηρεσίες αυτές, δίνονται στους ιδιώτες για να διεκπεραιώσουν τα απαραίτητα έργα.

Τόνισε πως σε αυτά τα αποτελέσματα οδηγεί η πολιτική της εμπορευματοποίησης και στην οποία καταγράφεται σύμπλευση των άλλων δυνάμεων όπως δείχνει η υπερψήφιση των προϋπολογισμών.

Υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το αποκούμπι των λαϊκών ανθρώπων και αυτό σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιό της που απαρτίζεται από αγωνιστές και ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ζωής και της περιουσίας του λαού μας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε γύρω από τα πολύ σοβαρά προβλήματα των εργασιακών σχέσεων που αντιμετωπίζουν οι εργάτες του δήμου, που καλούνται να εργαστούν σε ιδιαίτερα δύσκολες δουλειές με συμβάσεις λίγων μηνών, χωρίς μέτρα προστασίας.

Ενώ για το αύριο μας ετοιμάζουν 13ωρα. Τέλος, έθεσαν το ερώτημα «Πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική αν δεν ενισχυθούν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης; Μπορούν να το κάνουν αυτοί που συμφωνούν με αυτή την πολιτική;

Σίγουρα όχι θέλουμε να ενισχυθεί συνολικά το ρεύμα αμφισβήτησης, το θετικό στοιχείο που εκφράστηκε και με τις 100.000 νέες ψήφους στο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές».

Με συνταξιούχους

Εξάλλου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ο Πέτρος Αλέπης θα μιλήσει σε συγκέντρωση με τους συνταξιούχους της πόλης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας (Π. Ιωακείμ 4, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU