«Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε…» – Κύκλος σεμιναρίων με επίκεντρο τη συντροφικότητα, τους γονείς, το παιδί

Η σχέση που έχουμε να δημιουργήσουμε με το παιδί μας. Οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε. Τα συναισθήματα που αναδύονται. Οι αλλαγές με τον/την σύντροφό μας.

 

Όλα αυτά δηλαδή που κάθε γονιός, βρίσκει συνεχώς μπροστά του. Μπορούν να φωτιστούν αυτές οι συνθήκες;

 

Και το κυριότερο, μπορούν να αποενοχοποιηθούν συναισθήματα και συμπεριφορές και ενδυναμωμένοι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του ρόλου μας;

 

Η Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή θεραπεύτρια Χριστίνα Λύτρα μας δίνει μία εξαιρετική αφορμή να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση, με τον κύκλο σεμιναρίων «Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε…».

 

Πρώτος σταθμός αυτών των συναντήσεων, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Γαλάτσι, Καλογήρου Σαμουήλ 21.

Όπως λέει η ίδια, «στις μηνιαίες μας συναντήσεις θα κινηθούμε στο ρόλο μας ως γονείς, στις προσδοκίες μας, στα όνειρα μας και στις ανησυχίες που δημιουργούνται μέσα από τον ρόλο μας, ο οποίος δεν είναι ο μοναδικός, αλλά είναι ουσιαστικός.

 

Σημαντικός τόσο για τον κάθε γονέα ξεχωριστά, όσο και για το ζευγάρι, αλλά και τον άνθρωπο που φέραμε στη ζωή…».

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα και μπορούν να συμμετέχουν ζευγάρια ή όποιος γονέας το επιθυμεί.

Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια 3 ώρες και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

 

Η Χριστίνα Λύτρα μας λέει για τη συνάντηση στις 27 Ιανουαρίου, πως «σε αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων, θα εστιάσουμε στη σχέση που έχουμε να δημιουργήσουμε με το παιδί μας, στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, στα συναισθήματα που αναδύονται καθώς και στις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σύστημα του ζευγαριού.

 

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει ασκήσεις ρόλων, θεωρητική πλαισίωση των θεμάτων που θα αναλυθούν, ενώ  θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθούν  προς επεξεργασία πιθανά αιτήματα που θα αναδυθούν από την όλη διαδικασία.

 

Στόχος είναι να φωτιστούν θέματα να αποενοχοποιηθούν συναισθήματα και συμπεριφορές και ενδυναμωμένοι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του ρόλου μας».

 

Πληροφορίες:

Τηλ.6977 250 984

Facebook: «Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε»… – Κύκλος σεμιναρίων

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU