Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία για τις μαθητικές κινητοποιήσεις: «Το πιο σπουδαίο μάθημα είναι ο αγώνας!»

Τις σημερινές μαθητικές κινητοποιήσεις χαιρετίζουν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ της Νέας Ιωνίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στη Νέα Ιωνία σκάνε καλοριφέρ μέσα στο μάθημα, πέφτουν σοβάδες, σχολεία κάνουν μάθημα σε κοντέινερ».

ΚΚΕ

Όπως αναφέρεται «οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ χαιρετίζουν τους χιλιάδες μαθητές του Δήμου μας που σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, κινητοποιούνται για τη ζωή και το μέλλον τους.

 

Οι μαθητές, τα παιδιά μας, δίνουν ένα αληθινό μάθημα δημοκρατίας, καθώς μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

Αυτό που οδηγεί τους μαθητές στο δρόμο είναι η κατάσταση των σχολείων όπου σαν «χάρτινος πύργος» καταρρέουν οι μεγάλες κουβέντες της κυβέρνησης για το «ψηφιακό σχολείο». Στη Νέα Ιωνία σκάνε καλοριφέρ μέσα στο μάθημα, πέφτουν σοβάδες, σχολεία κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια (βλ. ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, “πανελλαδικές εξετάσεις” και στις 3 τάξεις του Λυκείου κ.λπ.), κάνοντας την αδικία νόμο, οδηγώντας σε μεγαλύτερη υποβάθμιση τα δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια.

 

Το ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα σωματεία των εργαζομένων, να συμπαρασταθούν ακόμη πιο ενεργητικά στους μαθητές. Ο αγώνας τους είναι δικός μας αγώνας.

 

Καταγγέλλουμε τους ελάχιστους θλιβερούς γνωστούς «αγανακτισμένους» γονείς και διευθυντές, που μάταια προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες. Η καλύτερη απάντηση δίνεται με τους χιλιάδες νέους που διαδηλώνουν στο δρόμο φωνάζοντας «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU