«Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης»: Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα αθλητικών υποδομών

Θέμα: Συζήτηση, ενημέρωση και παροχή στοιχείων για την κατάσταση που επικρατεί:

Α) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου,

Β) στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο  επί της οδού Θυατείρων, 

Γ) στο κλειστό Γυμναστήριο εντός του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας (οδός Τζαβέλλα & Κάλβου) και

Δ) στους εν γένει χώρους άθλησης της πόλης μας (γήπεδα μπάσκετ επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως , γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Μακελαράκη κλπ) 

 

Στους Δήμους η πολιτική παράγεται  εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την έννοια ότι μέσα από  τις  συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου διοίκησης του Δήμου  η Δημοτική Αρχή ενημερώνει υπεύθυνα και απαντά επίσημα σε ό,τι αφορά την διαχείριση των υποθέσεων της πόλης για την επίλυση των προβλημάτων .

Ως Παράταξη της Αντιπολίτευσης λειτουργούμε απολύτως σύμφωνα με τον θεσμικό μας ρόλο, δηλαδή τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα για τον τρόπο που διοικεί και διαχειρίζεται κάθε υπόθεση της πόλης μας και των κατοίκων της . Το ίδιο διαπιστώνουμε ότι κάνουν και οι υπόλοιπες Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πέρα από τις όποιες διαφορές μας στην προσέγγιση των θεμάτων .

Επισκεφτήκαμε τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς από τους αναφερόμενους αθλητικούς χώρους και πληροφορηθήκαμε για  πληθώρα προβλημάτων, ελλείψεων και εκτεταμένων  φθορών που έχουν καταστήσει τις εγκαταστάσεις αυτές ακατάλληλες για τον σκοπό που προορίζονται. Παρουσιάζουν  εικόνα  εγκατάλειψης  και για το λόγο αυτό είναι  επικίνδυνες για τους αθλητές, τα παιδιά μας αλλά και όσους πολίτες τις χρησιμοποιούν. Συγκεκριμένα :

       Α. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου

α)Παρατηρούνται εκτεταμένες φθορές (τρύπες) στο τερέν του στίβου και στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου που μπορούν να προκαλέσουν  τραυματισμούς.

β) Υπάρχει ελλιπής φωτισμός με κίνδυνο τραυματισμού (ο 4ος πυλώνας φωτισμού είναι εκτός λειτουργίας ενώ δεν υπάρχουν αρκετά φώτα στο γήπεδο και τα παιδιά μας προπονούνται στο σκοτάδι)

γ) Βρίσκονται εκτός λειτουργίας τουαλέτες εκτός του σταδίου κοντά στην είσοδο αλλά και εντός των κλειστών βοηθητικών χώρων, χωρίς προφανή αιτία.

δ) Ο χώρος πίσω από τις κερκίδες του σταδίου, που προορίζεται για βοηθητικός χώρος ποδοσφαίρου (λειτουργούσαν μικρά γηπεδάκια παλαιότερα) αλλά και  ρίψεων από ομάδες του στίβου, χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς  από αυτούς για τους οποίους προορίζεται. Σήμερα φιλοξενεί αδέσποτα ζώα σε container (έτσι γράφει έξω από την κλειδωμένη πόρτα) χωρίς να γνωρίζουμε τις συνθήκες και χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει αποφασίσει κάτι σχετικό. Επίσης τον χώρο αυτό επισκέπτονται ανεξέλεγκτα κάτοικοι της περιοχής με τα κατοικίδιά τους θεωρώντας τον χώρο ως ενδεδειγμένο για βόλτα και παιχνίδι των κατοικιδίων, πράγμα που επίσης δεν έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Λόγω αυτής της χρήσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού των πολιτών -επισκεπτών από την προπόνηση των αθλητών του στίβου.

ε) Δεν προχωρά η  απομάκρυνση  των απορριμματοφόρων από τον χώρο του Σταδίου σε άλλο ακίνητο κατάλληλο όπως ήδη έχουμε αποφασίσει . Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία και γιατί η Δημοτική Αρχή καθυστερεί την αγορά του οικοπέδου, η οποία έχει αποφασιστεί;

         Β. Στο Δημοτικό Γυμναστήριο επί της οδού Θυατείρων στα Πευκάκια παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις και σοβαρότατα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών μας που αθλούνται και προπονούνται στο γήπεδο :

α) Υπάρχουν ρωγμές στην οροφή του κτηρίου απ’ όπου το νερό της βροχής εισρέει στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα συχνά να διακόπτονται αγώνες και προπονήσεις επειδή το τερέν γλιστρά και είναι επικίνδυνο για πρόκληση τραυματισμού.

β) Το τερέν του αγωνιστικού χώρου έχει καταστεί ακατάλληλο και υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί αθλητών (συχνά στους χιαστούς μύες).

γ)  Δεν υπάρχει μόνωση ούτε λειτουργεί μέσο θέρμανσης ή ψύξης με αποτέλεσμα οι αθλητές να προπονούνται ή να αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες, τον χειμώνα  λόγω του κρύου και το καλοκαίρι λόγω της αφόρητης ζέστης.

δ) Τα αποδυτήρια των αθλητών και η αίθουσα ενδυνάμωσης και εκγύμνασης είναι σε εγκατάλειψη ενώ τα βάρη είναι πεπαλαιωμένα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους .

ε)Θέλουμε να ενημερωθούμε εάν η επισκευή  του γηπέδου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του. Γνωρίζουμε ότι έχουν εγκριθεί 180.000 ευρώ περίπου για το συγκεκριμένο έργο αλλά τα τελευταία 2 χρόνια η Διοίκηση του Δήμου μας καθυστερεί χωρίς λόγο με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα.

         Γ. Στο κλειστό Γήπεδο εντός του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας παρατηρούνται προβλήματα

α) Στο τερέν του αγωνιστικού χώρου και είναι επικίνδυνο για πρόκληση τραυματισμού των αθλητών.

β) Στο  σύστημα  κλιματισμού ( θέρμανση/ψύξη) που έχει χαλάσει εδώ και καιρό  με αποτέλεσμα οι αθλητές να ταλαιπωρούνται από τις μεγάλες θερμοκρασίες το καλοκαίρι και τις χαμηλές τον χειμώνα . Άραγε η Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο και να εξασφαλίσει ένα κονδύλι 4.000-5.000 ευρώ για την συντήρηση/επισκευή  κλιματισμού;

Δ. Στα γηπεδάκια επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και στην πλατεία Μακελαράκη οι εργασίες που εκτελούνται ή έχουν ολοκληρωθεί μοιάζουν περισσότερο με πασαλείμματα  παρά με ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή χρήση τους. Είχαν εξαγγελθεί σοβαρές κατασκευές  οι οποίες για 2 χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες της πόλης μας και οι αθλητές χωρίς να μπορεί να αποσυμφορηθούν τα δυο κλειστά γήπεδα της πόλης μας, όπως θα έπρεπε. Τελικά απ’ότι αποδείχθηκε πρόκειται για εργασίες που μπορούσαν πολύ εύκολα να πραγματοποιηθούν και με μικρή δαπάνη. Η κα Δήμαρχος διαβεβαίωνε για τα μεγαλεπίβολα σχέδιά της παρουσία της κα Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα και εκπροσώπων Αθλητικών Συλλόγων, σχέδια  που προφανώς εγκαταλείφθηκαν λόγω εκλογών και πάμε σε γρήγορες λύσεις που φυσικά δεν αποτελούν σχέδιο ολοκληρωμένου προγράμματος κατανομής των αθλητικών χώρων για την χρήση τους τόσο από τους πολίτες για ελεύθερη άσκηση όσο και την διευκόλυνση των αθλητικών συλλόγων ώστε να αποκεντρωθούν οι δραστηριότητες τους. Είναι βέβαιο ότι τόσο για τις  ακαδημίες ποδοσφαίρου όσο και για άλλα ομαδικά αθλήματα της πόλης μας πρέπει να βρούμε χώρους ώστε να μην επιβαρύνεται το Δημοτικό Στάδιο και να αποσυμφορηθούν τα δύο κλειστά γήπεδα.

Πέραν της δικής μας  καταγραφής των δεδομένων από τις επιτόπιες επισκέψεις μας θεωρούμε  ότι  η Δημοτική Αρχή στα τρία (3) και πλέον χρόνια της θητείας της όφειλε να έχει επιλύσει βασικά προβλήματα και να έχει αποτυπώσει την κατάσταση δημιουργώντας ένα χρονοδιάγραμμα με λύσεις .

Ζητούμε  

Ι. Να ενημερωθούμε επισήμως και αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε έναν από τους ανωτέρω χώρους και όχι μέσα από τα  γνωστά “δελτία τύπου” της Δημοτικής Αρχής που παρουσιάζουν έναν οργασμό από έργα , τα οποία φυσικά δεν είναι σε εξέλιξη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και τα οποία καθυστέρησαν να ξεκινήσουν και καθυστερούν να τελειώσουν, προφανώς παίρνοντας χαρακτήρα προεκλογικών κινήσεων εντυπωσιασμού.

ΙΙ. Να ενημερωθούμε σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ήδη η Δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων κάθε αθλητικού χώρου. Τα προβλήματα αυτά συσσωρεύονται με τα χρόνια  και παραμένουν άλυτα. Ποιες διαδικασίες έχει  δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή  προς το σκοπό της αντιμετώπισής τους και επίλυσής τους προς όφελος των παιδιών μας και των πολιτών της Ιωνίας ;

ΙΙΙ. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των φθορών που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα παιδιών και αθλητών (φωτισμός , λακκούβες κλπ)

Για ανωτέρω επίσημη ενημέρωση μας και κατ’επέκταση ενημέρωση των πολιτών της Νέας Ιωνίας  ζητούμε  παροχή των στοιχείων που αποδεικνύουν την διαχείριση των προβλημάτων. Προσκομίζουμε φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί. Η Δημοτική Αρχή αναλίσκεται στο να παρουσιάζει εργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και προς άγρα ψήφων μετά από τρία χρόνια πλήρους αδιαφορίας και παραμέλησης των συγκεκριμένων δομών.

Κυρία Δήμαρχε και συνάδελφοι της Δημοτικής Αρχής  εάν, όπως διατείνεστε, σέβεστε τον θεσμό  του Δημοτικού Συμβουλίου τότε θέλουμε να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας απευθύνονται και να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στην πρώτη συνεδρίαση που ακολουθεί την λήψη της επιστολής μας (θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο). Μετά την ουσιαστική συζήτηση στο Δ.Σ  μπορείτε εάν θέλετε να κομπάζετε και να διαφημίζετε το όποιο “έργο” σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν την ποιότητα ζωής τους σε κάθε έκφανσή της βλέποντας με τα μάτια τους και ζώντας αυτά τα 3 χρόνια την εγκατάλειψη . Έστω όμως και τον τελευταίο χρόνο ακόμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογές ευελπιστούμε ότι θα αποφύγετε τα μερεμέτια και τα άσκοπα βαψίματα και θα προβείτε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν , έστω και την τελευταία ώρα , την ζωή των πολιτών μας . Τουλάχιστον στον σημαντικότατο τομέα , αυτόν του αθλητισμού.

 

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο νομίζουμε ότι θα είναι εποικοδομητική η ανταλλαγή απόψεων από τους συναδέλφους και φυσικά θέλουμε την ρητή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για  θετική  παρέμβαση της σε όσα αναφέρουμε η προκύψουν από την συζήτηση στο Δ.Σ

 

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου

Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος,

Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU