Ηράκλειο Αττικής: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον έφηβων από ακροδεξιούς

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν δύο έφηβοι στο Ηράκλειο Αττικής πριν λίγες ημέρες. Μάλιστα, μετά το περιστατικό, ο ένας έφηβος πήγε και σε νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε σχετικό χτύπημα στο γόνατο, το οποίο χρειάστηκε φροντίδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έγινε το βράδυ του Σάββατου 6 Μαΐου και αφού είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής.

Μάλιστα όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στον ακτιβιστικό ιστοχώρο  Indymedia, παράλληλα με την αντιφασιστική εκδήλωση, υπήρχε και συγκέντρωση ακροδεξιών στην περιοχή όπου παλαιότερα ήταν τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», επί της Λεωφόρου Ηρακλείου (πριν την Αττική οδό, δίπλα στον «Σκλαβενίτη»).

Πάντως οι δύο έφηβοι που δέχτηκαν την επίθεση δεν είχαν καμία σχέση με τη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα και είχαν πάει στην πλατεία του Ηρακλείου απλά για βόλτα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του zonews.gr, οι δύο τους ήταν πεζοί στην περιοχή της οδού Πρασίνου Λόφου, κοντά στην Εθνική Τράπεζα.

Η ευρύτερη περιοχή στην οποία έγινε το επεισόδιο

Ξαφνικά ένα διερχόμενο φορτηγάκι σταμάτησε δίπλα τους και πετάχτηκαν από μέσα άγνωστοι, οι οποίοι τους φώναζαν αν «ήταν αντιφά». Ο ένας από τους δύο έφηβους, απάντησε «τι είναι αντιφά; Εγώ είμαι από την Αλβανία και δεν γνωρίζω».

Η απάντησή του νεαρού ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τις ακροδεξιές διαθέσεις (όπως αποδείχθηκε στην πράξη) των αγνώστων, οι οποίοι επιτέθηκαν, μεταξύ άλλων και με μαχαίρι.

Ευτυχώς, οι δύο έφηβοι κατάφεραν να αμυνθούν, μάλιστα ο ένας ασχολείται επαγγελματικά με το μποξ κάτι που αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό, ωστόσο ο πρώτος νεαρός που είχε απαντήσει στους επιτιθέμενους, δέχθηκε ένα χτύπημα με μαχαίρι στο γόνατο.

Οι δύο έφηβοι κατάφεραν να απεμπλακούν και λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός που δέχθηκε το χτύπημα πήγε σε κοντινό νοσοκομείο για να του περιποιηθούν την πληγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει περιστατικό επίθεσης ή εμφάνισης ακροδεξιών στο Ηράκλειο Αττικής. Για την ακρίβεια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά τα τελευταία χρόνια, κάτι που για πολλούς σημαίνει ότι υπάρχει για χρόνια «πυρήνας» ακροδεξιών στην περιοχή.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU